Arhiva

Pet Slavonki & Big Band Požega: Predblagdansko raspoloženje donosi nam pjesmu ‘Svim na zemlji’

18-12-2020 • 00:00
Rva

Poznatu skladbu otpjevale su Bruna, Mila, Jelena, Vlatka i Nera, a u novom aranžmanu uz orkestar koji potpisuje Ante Gelo.

Poznatu skladbu otpjevale su Bruna, Mila, Jelena, Vlatka i Nera, a u novom aranžmanu uz orkestar koji potpisuje Ante Gelo

Jutarnji list danas donosi priču „Pet Slavonki & Big Band Požega: Predblagdansko raspoloženje donosi nam pjesmu ‘Svim na zemlji’“, koju prenosimo:

Poznatu skladbu otpjevale su Bruna, Mila, Jelena, Vlatka i Nera, a u novom aranžmanu uz orkestar koji potpisuje Ante Gelo.

– Osobno mislim da su Hrvatske pučke božićne pjesme nešto najljepše što Hrvatska ima, i meni su, kao aranžeru, uvijek izazov za bilo kakvu novu obradu ili snimku. Zato sam prije koju godinu napravio malo moderniji aranžman za orkestar, i dogodila se lijepa stvar da su neke od najboljih ženskih vokalistica iz Slavonije upravo to odlučile snimiti s Big Bandom Požega. Riječ je o pet zgodnih i talentiranih cura, a posebnu čar i vrijednost daje to što su sve iz Slavonije – Bruna Oberan i Mila Bauković iz Požege, Jelena Korov Ježić i Vlatka Kopić iz Donjeg Miholjca, i Nera Mamić iz Osijeka. – objasnio je Ante Gelo, koji za predstojeću božićnu čaroliju potpisuje jedinstven aranžman za tradicionalnu “Svim na zemlji”.

Bruna i Nera sudjelovale su na sjajnoj HRT-ovoj emisiji “A strana”, Vlatka i Jelena su se isprofilirale i u tamburaškoj glazbi, dok je Mila najviše okrenuta jazz izričaju. A veže ih i to što redovito nastupaju s Big Bandom Požega.

– Još važnija je činjenica da su to snimile s Big Bandom Požega, koji čine sve odreda mladi glazbenici koji su stasali upravo u tom orkestru, a ove godine ulaze u 10. godinu postojanja. Big Band Požega vodi glazbenik i moj veliki prijatelj Zvjezdan Marjanović, sjajan glazbenik i pedagog, ljubitelj dobre glazbe i svirke. – napominje Gelo.

Taj orkestar čine polaznici glazbene škole, profesori i članovi gradske glazbe “Trenkovi panduri”, koji ponosno ističu da su uvijek među prva tri najbolja amaterska orkestra u Hrvatskoj. Big Band Požega ove godine planira izdavanje albuma obrada najljepših slavonskih pjesama, što je od velike važnosti za kulturnu baštinu toga kraj.

Veliku potporu u svom radu ova raspjevana ekipa ima i od Glazbene škole Požega, na čelu s mladim ravnateljem Alenom Kovačevićem, koji je modernizirao školu. Mogu se pohvaliti novim klavirom Steinway & Sons, koji krasi sve najbolje koncertne dvorane svijeta, pa odnedavno i požešku, te novouređenu dvoranu za koncerte.

– Trenutačno je u našoj školi 550 učenika i 85 djelatnika. Najzastupljeniji su oni koji uče svirati klavir, gitaru, harmoniku i tamburu. No, čini se da je tako svugdje u Hrvatskoj. Naše zadovoljstvo tim je veće, jer smo unatoč krizi uspjeli održati sve koncerte i realizirati svu produkciju u polugodištu. Sve smo prenosili online, na najsofisticiraniji način koji postoji – ispričao je Kovačević.

Škola također ima svoj bogato opremljen tonski studio, koji vodi Damjan Pirović, a pjesma “Svim na zemlji” upravo je tamo snimljena. Pjesma je dobila i svoj spot koji ovih dana ima premijeru, a u kojoj sudjeluju vokalistice i mladi glazbenici, te ovim putem poručuju da svima žele mir i veselje!