Arhiva

Otvaraju se dvije izvanredne ambulante, evidentirana četiri prekršitelja samoizolacije

16-03-2020 • 00:00
Rva

Nema zaraženih na području Požeško-slavonske županije i svaki novi dan bez bolesti je pobjeda

Content photo

Nema zaraženih na području Požeško-slavonske županije i svaki novi dan bez bolesti je pobjeda

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je prijepodne redovni dnevni sastanak.

„Na području Požeško-slavonske županije do kraja jučerašnjeg dana bile su pod mjerama samoizolacije 84 osobe. Do sada su ispitana četiri uzorka i svi su negativni. Nema zaraženih na području Požeško-slavonske županije i svaki novi dan bez bolesti je pobjeda.“ – izjavio je epidemiolog dr. Ante Vitalia.

„Policija ima popis osoba kojima je propisana samoizolacija te će bez najave dolaziti u domove onih kojima je ona propisana. Kazna je 8.000 kuna, a ako takva osoba prenese bolest zbog nepridržavanja mjera, kazna je i do tri godine zatvora. Do sada su evidentirane četiri osobe na području županije koje su kršile mjere samoizolacije.“ – rekao je načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić.

Ravnatelj Doma zdravlja PSŽ Marijan Višaticki je zamolio da se smanji pritisak na domove zdravlja  s nepotrebnim pregledima te najavio da će od srijede 18. ožujka biti otvorene dvije izvanredne ambulante u Požegi te Pakracu, koje će raditi 24 sata, za građane koji budu osjetili respiratorne probleme te će takve suspektne osobe biti kanalizirane dalje.

Sutra ujutro će biti održana koordinacija s predstavnicima jedinica lokalne samouprave (gradonačelnicima i načelnicima) te će biti određene obvezujuće i preporučene mjere oko radnog vremena trgovina, ugostiteljskih objekata, obrta i drugih mjesta gdje gravitira veći broj ljudi.

Ravnatelj stožera zamjenik župana Vedran Neferović je istaknuo da su u proteklih 48 sati provedene sve upute što je od strane nacionalnog stožera zadano županijskim stožerima. Pozvao je ljude koji se vraćaju iz drugih zemalja da se drže samoizolacije, jer tako sprječavamo neželjene posljedice.

Župan Alojz Tomašević pozvao je građane da poštuju propisane obveze kako bi zaustavili širenje koronavirusa te da se komunikacija koja je moguća obavlja telefonskih ili putem interneta.

USKORO VIŠE…

VIDEO cijele konferencije pogledajte OVDJE