Arhiva

Održana završna konferencija projekta Export-Expert

23-11-2020 • 00:00
Rva

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Požega održana je završna konferencija projekta „Export – Expert“ koji je imao za cilj stjecanjem dodatnih znanja i vještina doprinijeti povećanju zapošljivosti otežano zapošljivih skupina u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji

Content photo Content photo Content photo Content photo

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Požega održana je završna konferencija projekta „Export – Expert“ koji je imao za cilj stjecanjem dodatnih znanja i vještina doprinijeti povećanju zapošljivosti otežano zapošljivih skupina u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Požega održana je završna konferencija projekta „Export – Expert“ koji je imao za cilj stjecanjem dodatnih znanja i vještina doprinijeti povećanju zapošljivosti otežano zapošljivih skupina u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji.

Ciljna skupina bile su dugotrajno nezaposlene osobe, tj. mladi do 29 godina nezaposleni više od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene više od 12 mjeseci, s minimalno četverogodišnjom srednjom školom s područja Požeško-slavonske županije. Kroz projekt su pojedinci stekli dodatna znanja i vještine koji će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te na taj način lakše dođu do posla.

– Drago mi je što radimo na učinkovitosti ljudskih potencijala i što je ovaj projekt zaživio, a nadam se da će imati i svoj nastavak. Nastojat ćemo i preko naše LoRe i drugih projekata poticati dobre priče koje potiču zapošljivost kako na razini samoga grada, tako i cijele županije. – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

U sklopu projekta tijekom 2019. godine održane su edukacije za razvoje mekih vještina sudionika. Početkom 2020. godine održana su verificirana osposobljavanja za Upravljanje projektnim ciklusom. Osposobljavanjem su sudionici stekli osnovna znanja o pisanju projekata, a posebna pažnja usmjerena je na pripremu detaljnog poslovnog plana specificirajući potrebna ulaganja i željene rezultate, pripremu proračuna, vođenje podataka o provedbi projekta (aktivnostima i financijama), te pripremu periodičnih izvještaja relevantnim institucijama i praćenje napretka. Također, održana su osposobljavanja za poslove Internet marketinga i prodaje. Krajem kolovoza završena su osposobljavanja za knjigovodstvene poslove za obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Početkom mjeseca rujna održane su edukacije za Voditelja ruralnog turizma, a zatim i osposobljavanje za Turističkog animatora.

Projekt „Export-expert” prijavljen je u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“. Korisnik bespovratnih sredstava je Grad Požega, dok je ugovorno tijelo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Trajanje projekta je 20 mjeseci, te završava 2. prosinca ove godine, a njegova vrijednost je 1.379.665,23 HRK koje su 100% sufinancirane iz Europskog socijalnog fonda.