Arhiva

Obnovljeni Dom DVD-a Buk služit će cijelom selu

06-10-2020 • 00:00
Rva

Jedna od devet zgrada javnog sektora na području Grada Pleternice koja prolazi energetsku obnovu je i ona Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Jedna od devet zgrada javnog sektora na području Grada Pleternice koja prolazi energetsku obnovu je i ona Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk

U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora (KK.04.2.1.04.) prijavljena je i odobrena energetska obnova devet zgrada javnog sektora sa područja Grada Pleternice. Vrijednost svih devet projekata iznosi 5.069.504,09 kn od čega EU sufinanciranje iznosi 3.105.681,43 kn.

Jedna od devet zgrada javnog sektora na području Grada Pleternice koja prolazi energetsku obnovu je i ona Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk. Radove je obišla gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Zapovjednik društva Franjo Leist i predsjednik DVD-a Buk Vinko Jušić zahvalili su gradonačelnici i Gradu Pleternici što su prepoznali potrebe ovog mjesta, jer Dom služi cijelom selu.

Provedba svih mjera energetske obnove izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradama te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrada dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja mjera energetske učinkovitosti, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije CO2 u okoliš.