Arhiva

Nikol Jukić, predsjednica Folklornog ansambla Požega: U 2020. godini društveni je život na čekanju, a sve smo nade i optimizam zapakirali pod božićnu jelku za 2021.

19-12-2020 • 00:00
Rva

U 2020. godini društveni je život na čekanju, a sve smo nade i optimizam zapakirali pod božićnu jelku za 2021.

 

Content photo

U 2020. godini društveni je život na čekanju, a sve smo nade i optimizam zapakirali pod božićnu jelku za 2021.

Tekuća 2020. godina nije stavila sa strane samo društvena zbivanja, nego je ostavila i dubok trag u radu i djelovanju kulturno-umjetničkih društava. Time je i građane zakinula za sudjelovanje u promoviranju kulturne baštine.

Nova predsjednica Folklornog ansambla Požega Nikol Jukić ističe da je prvi val korone i lockdowna primorao odgoditi godišnji koncert Folklornoga ansambla Požega, koji tradicionalno održavaju kao poklon svom gradu.

– Taman kad smo završili s planom i programom te koreografijama za božićno-novogodišnji koncert, dogodio se nesretni drugi lockdown.

Održali smo sastanak Upravnoga odbora te smo se dogovorili da, čim nam epidemiološke mjere omoguće ponovno okupljanje, krećemo s pripremama za sljedeći rođendanski koncert gradu u ožujku. Društveni je život na čekanju, pa tako i naše koreografije. Naš umjetnički voditelj, folklorni pedagog Nikola Kramar i naš voditelj tamburaša David Ralašić neumorno pripremaju ono čime ćemo krenuti u 2021. godinu, a mi sad zapravo jedva čekamo ponovno okupljanje.

Dobili smo službeni poziv za učlanjenje u  Međunarodni savjet organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (CIOFF), što za naš Folklorni ansambl predstavlja iznimnu čast i smatramo ju krunom našega uspjeha te vjerujemo da ćemo opravdati njihovo povjerenje, a jednako tako uspješno promovirati naš grad i županiju sudjelujući na međunarodnim festivalima.

Osobno mi je bio izazov, ali i čast uhvatiti se ukoštac s funkcijom predsjednice Folklornoga ansambla Požega jer sam naišla na zaista dobru suradnju s umjetničkim voditeljem Nikolom Kramarom i voditeljem tamburaša Davidom te se iskreno nadam da ćemo se vrlo brzo sastati ponovno i ozbiljno početi pripremati nastupe za manje izazovnu 2021. godinu. – izjavila je Nikol Jukić.