Arhiva

Mjesec borbe protiv raka: Ne zanemarujte preglede zbog pandemije!

08-10-2020 • 00:00
Rva

Iako smo se svi usmjerili ka koronavirusu, ubojica broj jedan u svijetu su i dalje kardiovaskularne bolesti i rak, tako da ih se ne smije zanemariti

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00

Iako smo se svi usmjerili ka koronavirusu, ubojica broj jedan u svijetu su i dalje kardiovaskularne bolesti i rak, tako da ih se ne smije zanemariti

Županijska liga za borbu protiv raka i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije prigodnom akcijom podjele promotivnih materijala i savjetima građanima obilježili su prijepodne mjesec borbe protiv raka na središnjem požeškom trgu.

Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki i ostalih sijela raka je u našoj županiji na visokoj razini, što pokazuje visoki odaziv u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević.

Apelirao je na građane da se na pozive za preventivne preglede odazovu, jer rano otkriven rak, naročito kad je u pitanju rak dojke, je izlječiv. Predsjednica Županijske lige za borbu protiv raka dr. Jasmina Kovačević predstavila je aktualne rezultate odaziva te koliko je na njih utjecala pandemija.

Kovačević dodaje da građane ne treba biti strah odazvati se na preventivne programe. Iako smo se svi usmjerili ka koronavirusu, ubojica broj jedan u svijetu su i dalje kardiovaskularne bolesti i rak, tako da ih se ne smije zanemariti. Upravo osobe koje boluju od ovih bolesti podložnije su obolijevanju od virusa i imaju lošije ishode, pa je borba protiv najvećih nezaraznih bolesti ujedno i borba protiv koronavirusa.