Arhiva

Knjignik – piknik s knjigama

27-07-2020 • 00:00
Rva

U četvrtak, 30. srpnja, od 19 sati, na Trgu bećarca, kultura pronalazi svoje mjestu u samom centru grada, na otvorenom prostoru, bliska publici.  Djecu ovaj Knjignik vodi na putovanje u džunglu, uz predstavu Knjiga o džungli u izvedbi Umjetničke organizacije Kazališna družina „Ivana Brlić – Mažuranić“ iz Slavonskog Broda koja će početi u 19 sati. 

Content photo Content photo

U četvrtak, 30. srpnja, od 19 sati, na Trgu bećarca, kultura pronalazi svoje mjestu u samom centru grada, na otvorenom prostoru, bliska publici. Djecu ovaj Knjignik vodi na putovanje u džunglu, uz predstavu Knjiga o džungli u izvedbi Umjetničke organizacije Kazališna družina „Ivana Brlić – Mažuranić“ iz Slavonskog Broda koja će početi u 19 sati.

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica nastavlja s programom Knjignika – piknika s knjigama, ovaj puta s ciljem poticanja razvoja publike u kulturi, a za provedbu programa financijsku podršku osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice.

 

 

 

U četvrtak, 30. srpnja, od 19 sati, na Trgu bećarca, kultura pronalazi svoje mjestu u samom centru grada, na otvorenom prostoru, bliska publici.

 

Djecu ovaj Knjignik vodi na putovanje u džunglu, uz predstavu Knjiga o džungli u izvedbi Umjetničke organizacije Kazališna družina „Ivana Brlić – Mažuranić“ iz Slavonskog Broda koja će početi u 19 sati.

 

 

Od 20 sati za odrasle u ovom Knjigniku osvrnut ćemo se na tradiciju, na ikavski govor i život bećara putem pučkog igrokaza „Sićanja“ u izvedbi Ivana Abibovića, koji je i autor teksta te Antonije Janček, članova KUD-a „Požeška dolina“ iz Požege.

 

Ovim putem molimo posjetitelje da se zbog virusa Covid-19 pridržavaju propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održavaju dovoljan razmak te ne dolaze ukoliko imaju neke od simptoma bolesti. Knjižnica će obilježiti sjedeća mjesta na tribinama na Trgu bećarca, osigurati dezinfekcijsko sredstvo za ruke, a posjetitelje molimo da prilikom dolaska na Trg ispune potrebnu evidenciju o sudjelovanju na ovom kulturnom događanju.

 

Pozivamo vas da dođete i uživate u kulturi na Trgu bećarca u Pleternici!