Arhiva

Humanitarna akcija Marijinih obroka “Veliki obiteljski Božić”

04-12-2020 • 00:00
Rva

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja hrani više od 1,6 milijuna djece na mjestu obrazovanja u najsiromašnijim zemljama svijeta, poziva vas da postanete dio ove velike obitelji te se uključite u kampanju Veliki obiteljski Božić. 

Content photo Content photo Content photo

Veliki obiteljski Božić je online kampanja čiji cilj je prikupljanje donacija kako bismo došli do sljedećeg gladnog djeteta koje čeka svoj obrok.

Veliki obiteljski Božić je online kampanja čiji cilj je prikupljanje donacija kako bismo došli do sljedećeg gladnog djeteta koje čeka svoj obrok. Samo 132 kn dovoljne su kako bi jedno dijete na mjestu obrazovanja primalo obrok cijele školske godine. Kao i kod nas, škole u kojima djeca primaju Marijine obroke bile su zatvorene većinu godine, ali to nas nije spriječilo da svakodnevni obrok, kojeg smo obećali, djeca nastave primati. Obroke su roditelji preuzimali i pripremali kod kuće te smo na taj način došli do gotovo sve djece koja su uključena u program prehrane Marijinih obroka.

Iako smo veliki dio 2020. godine bili odvojeni, ovoga Božića možemo biti zajedno u činjenju dobra. Ovogodišnja kampanja Veliki obiteljski Božić poziva vas da jednom djetetu darujete godinu dana životno važnoga obroka te vam omogućuje da, u zamjenu za donaciju, već sada pripremite darove sa svrhom i na taj način razveseliti svoje bližnje. Kampanju pod nazivom Love to live, live to love (Voli da bi živio, živi da bi volio) možete podržati doniranjem za Marijine obroke, a kao zahvalu za vašu donaciju možete izabrati za svakoga ponešto od predmeta koji su posebno dizajnirani i pripremljeni za ovu kampanju. Na stranici www.marysmeals.hr/bozic možete pronaći mnoštvo ideja za poklone: podmetače za stol, majice s kapuljačom (hoodice), boce za vodu, bilježnice, memory igru, u čijem stvaranju su sudjelovali učenici hrvatskih osnovnih škola, otisak slike Sv. Obitelji slikarice V. Reiser na platnu, stolne kalendare te čestitke s nekoliko motiva.

Kampanju Veliki obiteljski Božić podupiru i brojne poznate osobe među kojima su glumci Ana Vilenica i Robert Kurbaša te pjevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec koji su snimili promotivne video snimke za kampanju.

Najavu koju su snimili Ana i Robert možete vidjeti na sljedećoj poveznici www.youtube.com/watch?v=WLc254aVnRg&feature=youtu.be  a za ostale snimke pratite društvene mreže Marijinih obroka.

Budite dio Marijinih obroka i ove godine darujte nadu u bolju budućnost za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Sve materijale u zamjenu za donaciju možete pronaći i preuzeti u infocentu Marijinih obroka koji se nalazi u OŠ Antuna Kanižlića, Antuna Kanižlića 2, Požega.  Svaki vaš dar osigurava prijeko potreban obrok kronično pothranjenoj djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta. U ovo blagdansko vrijeme darivanja svojim ćete darom Marijinim obrocima darovati ono najvrednije – život i nadu djeci!

Voditeljica projekta “Gladnoj djeci za školski obrok” u OŠ Antuna Kanižlića je prof. Valentina Čurčić.