Arhiva

Gradsko vijeće Grada Požege u pola sata usvojilo svih deset predloženih točaka dnevnog reda

24-09-2020 • 00:00
Rva

Nešto više od pola sata trajala je poslijepodneva 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege, koja je i ovog puta zbog održavanja propisanih epidemioloških mjera održana u dvorani Gradskog kazališta Požega

Content photo Content photo

Nešto više od pola sata trajala je poslijepodneva 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege, koja je i ovog puta zbog održavanja propisanih epidemioloških mjera održana u dvorani Gradskog kazališta Požega

Nešto više od pola sata trajala je poslijepodneva 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege, koja je i ovog puta zbog prižavanja propisanih epidemioloških mjera održana u dvorani Gradskog kazališta Požega.

Na dnevnom redu bilo je deset točaka, od kojih su tek dvije-tri tražile obrazlaganje, a kratko trajanje sjednice može se zahvaliti i činjenici da vijećnica Tamara Puač nije bila na sjednici od samog početka, te nije bilo vijećničkih pitanja.

Kuriozitet ove sjednice je i u tome što je vijećnica Ivana Šimleša sjednicu pratila putem video veze te istim putem sudjelovala u glasovanju o točkama dnevnog reda.

Predsjednik Gradskog vijeća dr. Željko Glavić na početku sjednice čestitao je gradonačelniku Darku Puljašiću i dosadašnjoj gradskoj vijećnici Martini Vlašić Iljkić na izboru u Hrvatski sabor, što se dogodilo od posljednje održane sjednice u lipnju. Upravo zbog obnašanja nove dužnosti, vijećnica je svoj mandat stavila u mirovanje i u nastavku mandata njezino mjesto u Gradskom vijeću zauzeo je Luka Samardžija.

Na dnevnom redu je bilo izvješće gradonačelnika Grada Požege za prvu polovicu 2020. godine. Gradonačelnik Darko Puljašić nije posebno obrazlagao izvješće, nego se osvrnuo na navedeno razdoblje, podsjetivši da je prvih šest mjeseci obilježila epidemija koronavirusa, koja je u mnogočemu promijenila način funkcioniranja Gradske uprave.

– Nasreću, do sada nismo imali niti jedan slučaj u Gradskoj upravi, nastavili smo raditi  korektno i kvalitetno i svi građani su dobili svoje usluge na malo teži i odgovorniji način. Pohvaljujem sve službe koje su radile cijelo vrijeme, zajedno s predsjednikom Stožera civilne zaštite Grada Požege Marijem Pilonom, koji su osigurali sugrađanima daljnje aktivnosti u skladu s propisima. – izjavio je Puljašić.

Polugodišnji izvještaj Proračuna Grada Požege za 2020. godinu predstavio je upravo zamjenik gradonačelnika Mario Pilon, rekavši da se posljedice pandemije osjete i na punjenju proračuna, jer su prihodi od poreza kumulativno s krajem kolovoza manji za 6% što je u granicama koje se mogu kontrolirati i proračun funkcionira dobro.

Produžena je odluka da se oslobodi plaćanja zakupnine poslovne prostore do kraja 2020. godine, a novom Odlukom o izmjenu odluke o provođenju produženog boravka u gradskim osnovnima školama te uslijed povećanog iskazanog interesa roditelja za produženi boravak ili uslijed pandemije organizira produženi boravak u još dvije dodatne odgojno-obrazovne skupine, uz dvije redovne.

Cijeli dnevni red