Arhiva

[FOTO] Započeo je Aurea Fest Požega 2020.

29-08-2020 • 00:00
Rva

Aurea Festom običaja i kulturne baštine započeo je sinoć Aurea Fest Požega 2020

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Aurea Festom običaja i kulturne baštine započeo je sinoć Aurea Fest Požega 2020

Aurea Festom običaja i kulturne baštine započeo je sinoć Aurea Fest Požega 2020. Festival se odvija u uvjetima prilagođenima epidemiološkim mjerama, pa je i ovogodišnja povorka ulicama grada bila u nešto kraćem izdanju i s manjim brojem sudionika.

Običaje i kulturnu baštinu Slavonije predstavila su brojna kulturno-umjetnička društva iz svih pet slavonskih županija, a festival je otvorio gradonačelnik Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić.

– Hvala vama koji čuvate ovu prekrasnu slavonsku tradiciju, njegujete običaje za mladost koja je pred nama. Nadam se da ćemo ova tri dana uživati na najljepšem trgu u najljepšem gradu, među najboljim ljudima. – izjavio je Puljašić.

Titulu najgizdavije Šokice ove je godine ponijela Ivana Bošnjak iz KUD-a Seljačka sloga Gradište, prva pratilja je Nikolina Jugović iz KUD-a Cernik, dok je druga pratilja Dijana Klarić iz KUD-a Šijaci Biškupci.

Prva večer festivala završila je koncertom Gazda, koji je snimala Hrvatska televizija.

Pred nama je drugi dan Aurea Festa Požega. Od 20:10 je Aurea Fest Zlatne žice Slavonije, najdugovječniji tamburaški festival, na kojemu će biti predstavljena 21 nova skladba. Festival izravno prenosi HTV2 te Hrvatski radio.

Od 22 sata na festivalskoj pozornici započinje Šimunovo u Požegi Šime Jovanovca, koje će snimati Hrvatska televizija.