Arhiva

Društvo naša djeca obilježilo Dječji tjedan u Požegi

09-10-2020 • 00:00
Rva

U sklopu održavanja ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u organizaciji Društva naša djeca Požega, plesna pedagoginja, profesorica Ilijana Lončar održala je radionicu kreativnog plesa „Najljepše je biti dijete“ na košarkaškom igralištu Rekreacijskog centra

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U sklopu održavanja ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u organizaciji Društva naša djeca Požega, plesna pedagoginja, profesorica Ilijana Lončar održala je radionicu kreativnog plesa „Najljepše je biti dijete“ na košarkaškom igralištu Rekreacijskog centra

U sklopu održavanja ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u organizaciji Društva naša djeca Požega, plesna pedagoginja, profesorica Ilijana Lončar održala je radionicu kreativnog plesa „Najljepše je biti dijete“ na košarkaškom igralištu Rekreacijskog centra, pridržavajući se važećih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera.

Ciljevi ove radionice bili su poticanje zajedništva uz glazbu, pokret i ples, uživanje u blagodatima djetinjstva, unatoč prihvaćanja situacije s pandemijom i tzv. „novog normalnog“, psihološko olakšavanje suradnje u vrijeme brige o socijalnoj distanci, poticanje tolerancije, samopouzdanja, kreativnosti i stvaralačke intuicije.

Radionica se održala uz potporu Udruge Ples i dijete, daCi Hrvatska čiji je UO Plesna radionica Ilijane Lončar dugogodišnji član te svim svojim projektima promiče pravo djeteta na kretanje i stvaralačko izražavanje, a svojim dolaskom podržao ju je i gradonačelnik Darko Puljašić.

– Ovo je novo normalno, ali ne predajemo se. Drago mi je, iskreno sam sretan što smo ovdje u sklopu Dječjeg tjedna u Požegi, iako znamo kako se svi moramo odgovorno pridržavati svih mjera za sigurnost vlastitog i tuđeg zdravlja. A, Požega je bila, jest i bit će prijatelj djece i radimo i zajedno na tome da promoviramo obiteljske vrijednosti, da brinemo ustrajno i kvalitetno o onima koji su svrha postojanja grada Požege, a to su najmlađi.- naglasio je gradonačelnik.

Uz naknade za bebe koje se ovih dana bez tradicionalnog susreta u Gradskoj kući isplaćuju na račune mladih roditelja, tu su i stipendije za učenike i studente, ali i briga za iznalaženje pravih rješenja za nove izazove poput onih kakve pred gradske oce stavlja problematika dječjih vrtića.

– Za razliku od onih koji pričaju, govore ono što ne znaju, mi radimo konkretne stvari. U zadnjih nekoliko godina bilo je pokušaja otvaranja nekoliko vrtića gdje bi Grad Požega i financijski “bolje prošao”, ali kako ti projekti nisu realizirani, a svi koji znaju nešto o EU fondovima, znaju da se Požega, nažalost, ne može kandidirati niti na jednu od mjera kakve su dostupne drugim, nešto manjim sredinama. Možda će u novom razdoblju 2021./2027. , biti i novih opcija, gdje i mi u Saboru aktivno radimo kroz odbore kako bi pokušali i gradove u petoj i šestoj kategoriji razvijenosti uvrstiti u tzv. povećanje kapaciteta vrtića, jer vidimo kako je to vrlo potrebno. No, i pored toga trudimo se sa što manje troškova povećati kvalitetu usluge i kapacitete gradskih dječjih vrtića i hvala Bogu da ima toliko djece – tu su i privatni vrtići i nitko nije ostao neupisan, samo ih ima puno koji nisu uspjeli ući u gradske vrtiće. Radimo i Grad Požega je odlučio, nadam se, u idućih godinu dana kvalitetno rješiti i taj problem na adekvatan način. – rekao je gradonačelnik, dodajući da se u zadnjih dvije, tri godine povećala i kvaliteta uvjeta za rad u gradskim školama uz najavu kako će do kraja ovog mjeseca biti otvorena i nova sportska dvorana upravo uz OŠ Dobrice Cesarića čiji su učenici danas imali priliku uživati i u plesnim radostima.

U prostoru Društva naša djeca u četvrtak, 8. listopada održana je Bajkaonica za učenike nižih razreda OŠ Dobriša Cesarić na kojoj su učiteljice Ines Čereg i Veronika Šakota uveseljavale djecu čitajući im bajke.