Arhiva

Društveni dom Bilice zablistat će u punom sjaju

30-04-2020 • 00:00
Rva

Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi društvene namjene te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi društvene namjene te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja

U tijeku je provedba projekta „Energetska obnova zgrade Društveni dom Bilice na adresi Bilice br. 20, Pleternica“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 461.122,20 kuna. Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi društvene namjene te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije C02 u okoliš. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

 – Energetska obnova društvenog doma u Bilicama obuhvaća, između ostalog, zamjenu stolarije, ugradnju toplinske ovojnice zgrade, kotla na pelete te zamjenu rasvjete. Investicija je to u iznosu preko 400.000 kuna koja se sufinancira sredstvima EU i jedan od deset projekata energetske obnove koji se provode na području našeg grada. EU fondovi ovako dolaze i do manjih naselja u sastavu našeg grada i dokaz su skrbi i ravnomjernog ulaganja na cijelom području.

Podsjetimo da smo prošle godine investirali u izgradnju igrališta u Bilicama, postavljena je ograda oko istog, sad se uređuje društveni dom, a najkasnije do proljeća 2021. godine postavit će se ograda oko groblja te rasvjeta na igralištu. Rezultat je to rada ove gradske uprave, ali svakako i aktivnog i konstruktivnog mjesnog odbora na čelu s mladim Tomislavom Ećimovićem.” – izjavila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

– Sigurno svatko od nas ima nekakvu posebnu priču vezanu za zgradu našeg društvenog doma. Ovih dana smo svjedoci njegove velike preobrazbe, a dom bi nakon brojnih nadogradnji posljednjih godina trebao zablistati. Zasigurno možemo biti zadovoljni jer u posljednje 3 godine investicije kontinuirano dolaze u naše mjesto. Jedva čekamo kraj korone i „finiš“ uređenja našega prekrasnog centra“ – izjavio je Tomislav Ećimović, predsjednik Mjesnog odbora Bilice.