Arhiva

Darko Puljašić: Nikad nismo bili jači, ja i Josip Aladrović bit ćemo velika potpora svim projektima, gradovima i općinama Požeško-slavonske županije

06-07-2020 • 00:00
Rva

 „Naši gradovi i općine nisu konkurencija, nas dvojica dat ćemo sve od sebe da lobiramo za naše poduzetnike, koji podižu kvalitetu života u županiji“, rekao je za RVA Darko Puljašić

„Naši gradovi i općine nisu konkurencija, nas dvojica dat ćemo sve od sebe da lobiramo za naše poduzetnike, koji podižu kvalitetu života u županiji“, rekao je za RVA Darko Puljašić

Gost RVA jutros je bio gradonačelnik Požege Darko Puljašić, koji je na jučerašnjim parlamentarnim izborima na listi HDZ osvojio mandat sa Hrvatski sabor.

Evo što je rekao našim slušateljima u svom prvom pravom obraćanju.

Jeste li zadovoljni s osam osvojenih mandata u V. izbornoj jedinici, rezultatom koji ste imali i prije četiri godine?

– Mi smo vrlo realni, a naš predsjednik Županijskog odbora Željko Glavić je dobro procijenio koliko će biti mandata. Čestitam na procjeni i velikoj angažiranosti HDZ-a u cijeloj V. izbornoj jedinici, funkcionirali smo kao jedan tim, bili smo na terenu s kvalitetnom kampanji i pokazali biračima što smo radili, što možemo i što ćemo raditi, da smo spremni preuzeti odgovornost za drugu rundu od 2020 do 2024. godine.

Odaziv i izlaznost u Požeško-slavonskoj županiji i u gradu Požegi bili su iznad prosjeka.

– Angažirali smo se i za to je išao onaj „AUUU“ mojih „spartanaca“ nakon objave rezultata. Svi gradski i općinski odbori su dali sve od sebe nekoliko zadnjih mjeseci, uspjeli smo motivirati naše članove i simpatizere, pokazali smo da su ljudi ovdje svjesni kakvu dobru priliku imamo sljedeće četiri godine, jer samo jedinstveni možemo polučiti još bolje rezultate.

Kako komentirate rezultate izbora na nacionalnoj razini i rezultate drugih lista kandidata?

– Mi na nivou države možemo gotovo samostalno složiti Vladu, očekujem i sjednicu Sabora u skorije vrijeme. A rezultati drugih… ne ide samo slikanje i promo članci. Treba obilaziti ljude na terenu koji imaju probleme, treba se brinuti o njima cijele godine, a ne samo pred izbore. Mislim da su naši sugrađani prepoznali HDZ i ono što radimo u državi, ali i u Požegi u zadnjih sedam godina. Mi danas imamo 300 milijuna kuna projekata u požeškom prstenu, to nismo imali desetljećima i na to sam ponosan.

Požega nakon gđe. Marije Bajt nije imala saborskog zastupnika HDZ-a. Koliko je to važno za Požegu, s obzirom na to da ste još godinu dana i gradonačelnik Požege?

– To je iznimno važno ne samo za Požegu nego i cijelu Požeško-slavonsku županiju, jer osim mene očekujemo još jednog saborska zastupnika i ministra (op. a. Josip Aladrović). Nikad bolji i nikad jači. S tog mjesta dat ćemo veliku potporu svim projektima u čitavoj županiji. Naglašavam da naši gradovi i općine nisu konkurencija, mi se svi možemo kandidirati na različite projekte i fondove. Nas dvojica dat ćemo sve od sebe da lobiramo za naše poduzetnike, hvala svima njima jer podižu kvalitetu života. Povezivanje lokalne samouprave i saborskog mandata, koji je iznimna čast, ali i ogromna odgovornost.

Što nas očekuje u nastavku godine i u novom mandatu Vlade po pitanju COVID-19?

– Do sad smo odrađivali vrhunski posao. Čestitam našim zaposlenicima u zdravstvenim ustanovama i javnom zdravstvu, svi smo se trudili da zaštitimo zdravlje i radna mjesta. Ni jedna velika tvrtka u Požeško-slavonskoj županiji nije prestala s radom. Budimo savjesni, molim vas čuvajte sebe i druge, posebice naše sugrađane zlatne životne dobi. Mislim da smo u zadnjih nekoliko mjeseci vidjeli kako je Vlada dobro upravljala cijelom situacijom. Cijela EU se poziva na način kojim je Hrvatska odradila posao, naravno uz velike materijalne troškove, ali i spašene živote. Međutim, zatvaranja više nema, moramo se potruditi ponašati normalno. Ovo je jedan virus na koji se moramo navići i odreći se nekih starih navika poput rukovanja i grljenja s prijateljima.

Što želite postići u vašem saborskom mandatu?

– Prije svega popraviti prometnu povezanost, koja je rak-rana cijele županije. Tu su i projekti poput akumulacije Kamenska, ali svakako prioritet je podizanje privrede Požeško-slavonske županije. Konkurentnost nam je dobra i imamo suficit, no mi moramo pribaviti još više sredstava našim poduzetnicima, da dodaju vrijednost proizvodima i mogu otvarati kvalitetna i dobro plaćena radna mjesta, uz naše osnovno i srednje školstvo, i podizanje kvalitete Veleučilišta s novim Studentskim domom. – izjavio je jutros za RVA Darko Puljašić.