Arhiva

Čestitka gradonačelnika Darka Puljašića u povodu Dana branitelja Požeško – slavonske županije

17-09-2020 • 00:00
Rva

"Ponosni smo na naše branitelje koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveću žrtvu za stvaranje suverene hrvatske države i njezinu slobodu, uz posebnu zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim, nestalim i stradalim braniteljima u Domovinskom ratu"

“Ponosni smo na naše branitelje koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveću žrtvu za stvaranje suverene hrvatske države i njezinu slobodu, uz posebnu zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim, nestalim i stradalim braniteljima u Domovinskom ratu”

Poštovane građanke i građani,

s posebnim ponosom i ove godine upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja 17. rujna, Dana branitelja Požeško – slavonske županije. Naši branitelji imaju posebno mjesto u povijesti moderne hrvatske države. Na današnji dan prisjećamo se 1991. godine i dana kada je oslobođena požeška vojarna. Ono čega nije nedostajalo hrvatskim vojnicima bila je ljubav prema domovini, golemo srce, zajedništvo i odlučnost na putu stvaranja države. Takvu vojsku ništa nije moglo zaustaviti. Sam čin oslobađanja vojarne bio je dodatni poticaj Hrvatskoj vojsci koja je pokazala kako je neprijateljska JNA ranjiva i pobjediva

Ponosni smo na naše branitelje koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveću žrtvu za stvaranje suverene hrvatske države i njezinu slobodu, uz posebnu zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim, nestalim i stradalim braniteljima u Domovinskom ratu.