Arhiva

Bronca za Krešimira Valentića (AK Požega) na prvoj utrci nakon koronavirusa

08-06-2020 • 00:00
Rva

Atletičari su nakon pauze zbog uvođenja protuepidemijskih mjera proteklog vikenda održali prvu trail utrku

Content photo Content photo Content photo Content photo

Atletičari su nakon pauze zbog uvođenja protuepidemijskih mjera proteklog vikenda održali prvu trail utrku

Atletičari su nakon pauze zbog uvođenja protuepidemijskih mjera proteklog vikenda održali prvu trail utrku. Prvi je na redu bio Garčin, nova utrka u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator stazama Dilja. Među 201 finišerom u tri kategorije Atletski klub Požega ostvario je izvrsne rezultate, jer su svi trkači završili među 20 najboljih.

Na stazi dužine 20 kilometara Krešimir Valentić je osvojio treće mjesto i popeo se na pobjedničko postolje. Valentić je od početka držao visoki tempo i cijelo vrijeme bio među tri vodeća, te mu je drugo mjesto pobjeglo za jednu sekundu. Na istoj stazi imali smo još dva predstavnika Ivana Vitenberga i Manuela Čarđića. Vitenberg je također odradio odličnu utrku i po teškom i sparnom vremenu zauzeo četvrto mjesto i klubu donio još jedan vrhunski rezultat. Čarđić je kroz cilj prošao kao 15. i ostvarivši solidan rezultat zadržao se u sredini poretka.

Na stazi od 10 kilometara nastupili su Aleksandar Buranji i Dinko Zima te su i oni uhvatili dobre plasmane. Zima je zauzeo 9. mjesto, što je veliki rezultat s obzirom na to da je u procesu oporavka od prometne nezgode. Buranji se nakon prinove u obitelji velikim koracima vraća u trkačku formu, što je potvrdio na stazi gdje je uz dobar tempo trčanja osvojio 19. mjesto.

Iz kluba dodaju da su rezultati potvrda da su dobro radili i trenirali u vrijeme obustave natjecanja i dokazali da su jači od koronavirusa.