Arhiva

Aktualne aktivnosti na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega

20-10-2020 • 00:00
Rva

U sklopu projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega provode se radovi izgradnje i rekonstrukcije sustava odvodnje i vodoopskrbe vrijedni 91.739.804,27 kuna

Content photo Content photo Content photo

U sklopu projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega provode se radovi izgradnje i rekonstrukcije sustava odvodnje i vodoopskrbe vrijedni 91.739.804,27 kuna

U sklopu projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega provode se radovi izgradnje i rekonstrukcije sustava odvodnje i vodoopskrbe vrijedni 91.739.804,27 kuna. Radovi su podijeljeni u tri grupe.

Treća grupa radova je ujedno i ona najzahtjevnija, a odnosi se na rekonstrukciju dijela sustava javne odvodnje otpadnih voda grada Požega. Ugovor je vrijednosti 40.643.221,35 kn, dužina trase je 11.006 m i dosad je izvršeno 3.193 m (29 %). Trenutno se radovi izvode između križanja ulica Pavla Radića, Zrinske, Frankopanske i Orljavske te križanja Frankopanske ulice i Ulice Eugena Kvaternika. Sanirana je prometnica u Krešimirovoj ulici te Zrinskoj do križanja s Ulicom bana Josipa Jelačića. Trenutno se radi priprema za asfaltiranje rekonstruiranog dijela, dok je samo asfaltiranje predviđeno u razdoblju od 21. do 23. listopada. Asfaltirat će se dijelovi Zrinske ulice (od pružnog prijelaza do križanja ulice sa Orljavskom i Pavla Radića) te Ulica Pavla Radića.

Kada je riječ o Ulici Pavla Radića u tijeku su radovi na rekonstrukciji 1.334 m kanalizacijske mreže promjera 500 mm, a do sada je izvršeno 1.334 m. Slijede radovi ispitivanja kvalitete i sanacija oštećene prometne površine koji se planiraju završiti do 23. listopada. Radi se i u Ulici Eugena Kvaternika gdje su započeli radovi na rekonstrukciji 1764 m kanalizacijske mreže, a izvršeno je 300 m.

U Mlinskoj ulici te u Ulici hrvatskih branitelja započeli su radovi na rekonstrukciji 1683 m kanalizacijske mreže, a izvršeno je 146 m. Osim rekonstrukcije kanalizacijske, planira se i rekonstrukcija vodovodne mreže. Izvođač ovih radova je tvrtka Niskogradnja Marjanović Kaptol.

Ovim putem molimo građane grada Požege, kao i sve koji prometuju reguliranim prometnicama, za razumijevanje i strpljenje te poštivanje postavljene privremene prometne regulacije kako bi se radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijskog sustava čim prije uspješno priveli kraju.