Arhiva

Aglomeracija Požega – u tijeku radovi na križanju ulica Pavla Radića, Zrinske, Frankopanske i Orljavske ulice te križanja Frankopanske ulice i Ulice Eugena Kvaternika

14-10-2020 • 00:00
Rva

Evo gdje su trenutno radovi na Aglomeraciji Požega

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Evo gdje su trenutno radovi na Aglomeraciji Požega

U sklopu projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega provode se radovi izgradnje i rekonstrukcije sustava odvodnje i vodoopskrbe vrijedni 91.739.804,27 kuna. Radovi su podijeljeni u tri grupe.

Prva grupa radova odnosi se na izgradnju magistralnog vodovoda Velika – Požega i upravljanje gubicima vode u vodoopskrbnom sustavu Požeštine. Ugovor je vrijednosti 25.765.960,17 kn, dužina trase je 14.792 m i dosad je izvršeno 11.973 m (81%). Radovi se trenutno izvode na ulazu u Ulicu Đure Basaričeka, sa sjeverne strane željezničke pruge i izvodi ih tvrtka Koming d.o.o. Koprivnica.

Druga grupa radova su radovi na izgradnji sustava javne odvodnje otpadnih voda u naseljima Trenkovo, Trnovac, Marindvor, Štitnjak, Kunovci i Bankovci. Ugovor za ove radove vrijedan je 25.330.622,75 kn, dužina trase je 19.983 m i dosad je izvršeno 15.951 m (80%). Radovi se u ovom trenutku izvode u Trenkovu i Trnovcu gdje se gradi kanalizacijska mreža i kućni priključci. Izvođač ovih radova je Promet Građenje d.o.o. Požega. U Marindvoru, Štitnjaku, Kunovcima i Bankovcima postavljaju se kućni priključci i vrše sanacijski radovi koje izvodi tvrtka Niskogradnja Marjanović Kaptol.

Treća grupa radova je ujedno i ona najzahtjevnija, a odnosi se na rekonstrukciju dijela sustava javne odvodnje otpadnih voda grada Požega. Ugovor je vrijednosti 40.643.221,35 kn, dužina trase je 11.006 m i dosad je izvršeno 3.096 m (28%). Trenutno se radovi izvode između križanja ulica Pavla Radića, Zrinske, Frankopanske i Orljavske ulice te križanja Frankopanske ulice i Ulice Eugena Kvaternika. Sanirana je prometnica u Krešimirovoj ulici te Zrinskoj do križanja s Ulicom bana Josipa Jelačića. Do kraja tjedna planirano je obaviti sanacije te asfaltiranje oštećene prometne površine u Zrinskoj ulici te u Ulici Pavla Radića.

Kada je riječ o Ulici Pavla Radića u tijeku su radovi na rekonstrukciji 1.334 m kanalizacijske mreže promjera 500 mm, a do sada je izvršeno 1.334 m. Slijede radovi ispitivanja kvalitete i sanacija oštećene prometne površine koji se planiraju završiti do 15. listopada.
Radi se i u Ulici Eugena Kvaternika gdje su započeli radovi na rekonstrukciji 1764 m kanalizacijske mreže, a izvršeno je 258 m.

U tijeku su pripremne radnje za početak radova u Mlinskoj ulici te u Ulici hrvatskih branitelja.

Ovim putem molimo građane grada Požege, kao i sve koji prometuju reguliranim prometnicama, za razumijevanje i strpljenje te poštivanje postavljene privremene prometne regulacije kako bi se radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijskog sustava čim prije uspješno priveli kraju.