Arhiva

6. Malonogometni turnir Slavonija kup 2020. okupio oko 150 limača

10-02-2020 • 00:00
Rva

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održan je 6. Malonogometni turnir "Slavonija kup 2020." za kategoriju igrača rođenih 2011. godine i mlađih. Organizirali su ga Nogometni klub Slavonija i Požeški športski savez, uz generalno pokroviteljstvo Grada Požege

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održan je 6. Malonogometni turnir “Slavonija kup 2020.” za kategoriju igrača rođenih 2011. godine i mlađih. Organizirali su ga Nogometni klub Slavonija i Požeški športski savez, uz generalno pokroviteljstvo Grada Požege

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održan je 6. Malonogometni turnir “Slavonija kup 2020.” za kategoriju igrača rođenih 2011. godine i mlađih. Organizirali su ga Nogometni klub Slavonija i Požeški športski savez, uz generalno pokroviteljstvo Grada Požege.

Na turniru je nastupilo 12 ekipa: HNK Cibalia Vinkovci, NK Marsonija Slavonski Brod, NK Dinamo Vidovci Dervišaga, HNK Daruvar, NK Slavonija Požega, NK Belišće, NK Slavija Pleternica, Nogometna akademija Nopo-Legen Slavonski Brod, NK Osijek te FK Stars Gradiška iz Bosne i Hercegovina čije sudjelovanje je turniru dalo međunarodni karakter.

Ekipe su bile raspoređene u 3 skupine po 4 ekipe, a osim prvaka i drugoplasiranih ekipa u četvrtfinale su se plasirale i dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Samo su 4 ekipe napustile turnir nakon prvog kruga po skupinama, a svaka ekipa je odigrala najmanje tri utakmice na turniru. Utakmice u skupini igrale su se 15 minuta (u komadu), a utakmice drugog kruga (od četvrtfinala) 2×10 minuta.

Turnir je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić

– Drago mi je da se ovdje okupilo toliko ekipa, a posebno pozdravljam naše goste iz Bosne i Hercegovine, sport je uvijek povezivao, nikada nije razdvajao. Poseban pozdrav i svim trenerima jer to što oni rade, trud koji ulažu u mlade ne može se mjeriti nikakvim novcem i ta misija i ljubav zaslužuje sve pohvale i poštovanje. Grad Požega je sigurno jedan od najsportskijih gradova u Republici Hrvatskoj – mi odvajamo gotovo 12 posto proračuna kako bi mladi ljudi uz podršku svojih roditelja, odgajani u sportu i zajedništvu postali sve bolji postali sve bolji, jedan tim koji teži napretku. Mislim da smo svi u gradu Požegi jedan takav tim jer samo zajedno, nadahnjujući jedni druge, možemo puno postići. Želim vam užitak u sportskoj igri, želim da pobjedi najbolji jer ovdje vidim buduće reprezentativce i Hrvatske ali i šire. – naglasio je gradonačelnik Puljašić.