Arhiva

Započeo je Aurea Fest Požega 2019. godine, festival „dobrih vibracija“

30-08-2019 • 00:00
Rva

Za najgizdaviju Šokicu proglašena je Matea Lakušić iz KUD-a „Lovor“ iz Trnjana, prva pratilja je Eva Sakoman iz KUD-a „Šijaci“ iz Biškupaca, dok je druga pratilja Barbara Mihić iz KUD-a „Vesela Šokadija“ iz Gundinaca

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Za najgizdaviju Šokicu proglašena je Matea Lakušić iz KUD-a „Lovor“ iz Trnjana, prva pratilja je Eva Sakoman iz KUD-a „Šijaci“ iz Biškupaca, dok je druga pratilja Barbara Mihić iz KUD-a „Vesela Šokadija“ iz Gundinaca

Svečanim mimohodom ulicama Požege započeo je slavljenički Aurea Fest Požega. Ove godine, kad se obilježava 50 godina od prvog požeškog festivala, u mimohodu su sudjelovale domaće povijesne postrojbe, Gradska glazba, KUD-ovi Požeštine, konjanici i zaprege te vinogradari, vinari i voćari s područja Požeško-slavonske županije.

(Požeške mažoretkinje, Gradska glazba „Trenkovi panduri“ Požega, Povijesna postrojba „Trenkovi panduri“ Požega, Gradska straža Požega, KUD „Požeška dolina“ Požega, GKUD Požega, Zavičajno društvo „Rama“ Pleternica, HKUD „Slavonija“ Jakšić, KUD „Bektež“, KUD „Orljavica“ Kuzmica, Češka beseda Bjeliševac, KUD „Šijaci“ Biškupci, Matica slovačka „Kukučin-Kuntarić“ Jakšić, Konjogojstvena udruga „Vallis Aurea“ Požega, Konjogojstvena udruga Pleternica, Udruga vinogradara, vinara i voćara „Stjepan Koydl” Požega i Kutjevo d.d.)

Prije početka Aurea Festa običaja i kulturne baštine, kad su se kulturno-umjetnička društva predstavila na festivalskoj pozornici, ovogodišnji Aurea Fest Požega otvorio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Uslijedio je Izbor najgizdavije Šokice, za koji su se ove godine prijavile Ivana Balen iz GKUD-a Požega, Barbara Mihić iz KUD-a „Vesela Šokadija“ iz Gundinaca, Sunčica Kaurić iz Brodske Varoši, Martina Živikić iz KUD-a „Šokadija“ Stari Mikanovci, Katarina Brnčić iz KUD-a „Orljavica“ iz Kuzmice, Matea Lakušić iz KUD-a „Lovor“ iz Trnjana, Nikolina Makovičić iz KUU „Marijan Lanasović“ iz Orubice, Jasminka Mihalj iz KUD-a „Ivan Filipović“ iz Velike Kopanice te Eva Sakoman iz KUD-a „Šijaci“ iz Biškupaca.

Za najgizdaviju Šokicu proglašena je Matea Lakušić iz KUD-a „Lovor“ iz Trnjana, prva pratilja je Eva Sakoman iz KUD-a „Šijaci“ iz Biškupaca, dok je druga pratilja Barbara Mihić iz KUD-a „Vesela Šokadija“ iz Gundinaca.

Mimohodu i programu na Trgu Svetog Trojstva prethodilo je glazbeno okupljanje mnogobrojnih glazbenika svih uzrasta, na Trgu sv. Terezije, koji su i ove godine izveli pjesmu „We Will Rock You“ grupe Queen. Službeno otvorenje Dječjeg festivala upotpunila je slatka tamburica iz „Slastica medeno srce”, dar Aurea Festu.

U Art parku održane su radionice Eko sela Latinovac, Udruge Slama te Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić”, te nastup Green sessions Benjamin Lamza Tria.

Za kraj prvog dana festivala, pred brojnom publikom na prostoru bivšeg atletskog stadiona, peto izdanje Aurea Jazz Festa, uz Big Band Požega, predstavilo je poznate mlade hrvatske glazbenike Marka Kutlića, Juru Brkljaču, Brunu Oberan, Nelu Đinđić, Neru Mamić, a najveći pljesak publike pobrala je sjajna Renata Sabljak.

Prvi dan Aurea Festa zaključio je izvrsni Austrijanac Raphael Wressnig i Soul Gift Band.