Arhiva

Učenici Ekonomske škole Požega na ovogodišnjem WorldSkills Croatia 2019.

18-03-2019 • 00:00
Rva

VT Konekta koju vode učenici Ekonomske škole Požega s mentoricom Ksenijom Krizmanić - Horvat, predstavit će se na WSC Smotri i sajmu vježbeničkih tvrtki, a na Državno natjecanje iz područja računovodstva plasirala se učenica Valentina Svoboda, 4. b razred s mentoricom Elvirom Volf - Karan.
 

Content photo Content photo

VT Konekta koju vode učenici Ekonomske škole Požega s mentoricom Ksenijom Krizmanić – Horvat, predstavit će se na WSC Smotri i sajmu vježbeničkih tvrtki, a na Državno natjecanje iz područja računovodstva plasirala se učenica Valentina Svoboda, 4. b razred s mentoricom Elvirom Volf – Karan.

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe, te WSC Smotra i sajam vježbeničkih tvrtki, na kojemu će sudjelovati i učenici Ekonomske škole Požega.

Nakon provedenog školskog natjecanja na kojemu je sudjelovalo 8 učenika i Međužupanijskog natjecanja, na Državno natjecanje iz područja računovodstva plasirala se učenica Valentina Svoboda, 4. b razred. Natjecanje će se održati kroz 7 modula: Sortiranje i kontiranje preuzetih isprava, Unos podataka u računalni program iz knjigovodstva, Izrada kalkulacija na temelju knjigovodstvenih isprava, Sastavljanje Prijave poreza na dobit, Sastavljanje Računa dobiti i gubitka, Sastavljanje bilance; Sastavljanje Izvještaja o novčanim tokovima. Mentor učenici je Elvira Volf-Karan, dipl. oec.

WSC Smotra i sajam vježbeničkih tvrtki, organizira se samo za vježbeničke tvrtke odabrane od strane prosudbenog povjerenstva temeljem uputa i poziva kojeg je pripremilo prosudbeno povjerenstvo, a među ostalima pozvana je vježbenička tvrtka Konekta d.o.o. Ekonomske škole Požega, koju će predstavljati učenici 3. K razreda Antonija Majetić, Antonija Kalizan i Jakov Budimir. Mentor učenicima je Ksenija Krizmanić Horvat, dipl. oec.

Tema ovogodišnje Smotre je „Danas poduzetnici u školskim klupama, a sutra… „

Povjerenstvo je odabralo 15 vježbeničkih tvrtki na temelju zadatka:
1. izraditi promotivni video vježbeničke tvrtke kojim trebaju predstaviti svoju vježbeničku tvrtku i/ili proizvode/usluge vježbeničke tvrtke naglašavajući temu zadatka. Izradom promotivnog video uratka učenici predstavljaju svoja postignuća u razvijanju kreativnosti, inovativnosti, proaktivnosti i poduzetničkih osobina koje će im biti važne u budućem – školovanju, zaposlenju, pokretanju vlastitog poduzetničkog pothvata s ciljem promocije strukovnog obrazovanja.
2. izraditi web stranicu vježbeničke tvrtke

Na WSC Smotri i sajmu vježbeničkih tvrtki učenici će:

1. postaviti štand vježbeničke tvrtke koju, dati povjerenstvu portfolio mapu sa svim primjerima promotivnih materijala,
2. prezentirati proizvode/usluge vježbeničke tvrtke koju predstavljaju,
3. međusobno poslovati s drugim vježbeničkim tvrtkama
4. sudjelovati za okruglim stolom u sklopu sajma na temu zadatka: Danas poduzetnici u školskim klupama a sutra…
5. sudjelovati na završnom javnom izlaganju na kojem će prikazati svoj pripremljeni promotivni video i analizirati sajamsko poslovanje, odgovoriti na pitanja povjerenstva, gospodarstvenika i medija.

Članovi povjerenstva vrednuju prema bodovnim tablicama:
• vizualni identitet štanda i osoblje na štandu,
• sudjelovanje predstavnika vježbeničke tvrtke za okruglim stolom,
• predstavljanje vježbeničke tvrtke na temu zadatka i poslovanja vježbeničke tvrtke te
• poslovnu dokumentaciju.
Učenicima želimo puno uspjeha i dobar plasman.