Arhiva

Sve je spremno za 18. Plesokaz

25-02-2019 • 00:00
Rva

U programu će sudjelovati više od 500 plesača iz 48 plesnih grupa, studija i škola iz 29 gradova Hrvatske, Slovenije, Češke, Makedonije, Srbije i BiH.

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo

U programu će sudjelovati više od 500 plesača iz 48 plesnih grupa, studija i škola iz 29 gradova Hrvatske, Slovenije, Češke, Makedonije, Srbije i BiH.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pripremila je 18. Požeški plesokaz. koji će se održati od 1. do 3. ožujka s početkom u 19,00 sati u Gradskom kazalištu Požega. U programu će sudjelovati više od 500 plesača iz 48 plesnih grupa, studija i škola iz 29 gradova Hrvatske, Slovenije,Češke, Makedonije, Srbije i BiH. najavila je na današnjoj konferenciji za novinare Ilijana Lončar, a na kojoj je nazočan bio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Naš Plesokaz slavi 18 godina i u čast njegovo rođendana okupili smo se ovdje u Gradskoj vijećnici jer Ilijana i ovaj plesni festival postavili su Požegu na plesnu kartu Hrvatske ali i šire.“ – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

naglasio je gradonačelnik. Predstavljajući programa ovogodišnjeg 18. Plesokaza Ilijana Lončar istaknula je kako su i ove godine pripremili tri tematske večeri, a dodana vrijednost 18. Plesokaza je prvi dan posvećen obrazovnoj plesnoj vertikali Hrvatske.

Rekla je Lončar. Drugi dan, 2. ožujka posvećen je Večeri suvremenog plesa i klasičnog baleta, a 3. ožujka na programu je Večer show, jazz, hip hop, break i step plesa, jedna od najpopularniji večeri na koju Požežani najradije dolaze. Program sva tri festivalaska dana počinje u 19 sati.

Već tradicionalno, za sve goste Plesokaza pripremljen je dodatni program – u jutarnjim satima svi se okupljaju u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc na plesnim radionicama “Happy to met”. Ove godine radionice će voditi tri vrsna plesna pedagoga jer Plesokaz svojim gostima želi pružiti i visoku edukativnu razinu. Prvi dan radionicu suvremenog plesa vodit će Aleksandra Mišić, drugi Larisa Lipovac Navojec, a nedjeljna jutarnja radionica rezervirana je za Commercial workshop koju će voditi Brazilac Diego Siqueira. 

Uz radionice pripremljen je i program dobrodošlice u Gradskom kazalištu, a riječ je o plesnoj predstavi “Tanka linija” koju izvode studenti Akademije dramske umjetnosti “Tanka linija” autorice Aleksandre Janeve Imfeld, koja će za goste biti izvedena 1. ožujka. Drugi i treći dan za goste će biti izvedena plesna predstava Liberdancea i Zagrebačkog plesnog centrom pod nazivom “Personas” autorice Aleksandre Mišić. Predstava je ostvarena uz pomoć Ministarstva kulture, a uz projekt “Svi na plesnu predstavu” kojeg UO Plesna radionica Ilijane Lončar provodi već dugi niz godina.

Novost je da će za 18. rođendan Plesokaz dobiti i snimanje promo spota koji će izraditi Alen Kocić – Koc a koji će sadržavati cijeli festivalski program. Još jedna od novina ovogodišnjeg Plesokaza je foto – point koji će biti postavljen u hodniku Kazališta gdje će i publika i gosti moći snimiti fotografije uz mobilnu maskotu Plesokaza koju je izradio Marijan Grbac. Nakon sva tri festivalska programa u prostoru Kavane Teatro bit će veliki Plesokaz Disco party by DJ Topa.

Ulaznice rezervirajte https://www.facebook.com/events/2189492437777832.