Arhiva

Projekt „EXPORT – EXPERT“ vraća nadu dugotrajno nezaposlenih osobama

11-07-2019 • 00:00
Rva

Grad Požega provodi projekt pod nazivom „EXPORT - EXPERT“ koji u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Grad Požega provodi projekt pod nazivom „EXPORT – EXPERT“ koji u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Grad Požega provodi projekt pod nazivom „EXPORT – EXPERT“ koji u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo u travnju i traje do listopada 2020. godine, a ukupna vrijednost je gotovo 1,4 milijuna kuna.

Prijepodne je u prostorijama Lokalne razvojne agencije Požega u Poduzetničkom inkubatoru održana početna konferencija projekta. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić izrazio je zadovoljstvo zbog provedbe projekta te što se on provodi upravo u Poduzetničkom inkubatoru.

Cilj je predstavio voditelj projekta Francisko Didović.

U strukturi nezaposlenih na području Požeško-slavonske županije dvije najugroženije skupine po pitanju nezaposlenosti čine mladi od 15 do 29 godina sa 33,7% nezaposlenih i dugotrajno nezaposlene osobe koje čine 43,25% istih.

Ističu da se s jedne strane, kao posljedica nezaposlenosti, javlja manjak motivacije za školovanje, povećava se devijantno ponašanje, pada stopa nataliteta, raste odljev mozgova i smanjuje se buduća potrošnja, dok s druge strane kod pojedinaca pada razina financijskih resursa kojima raspolažu, smanjene su mogućnosti upravljanja nad osobnim i profesionalnim životom te raste osjećaj nesigurnosti. Kroz projekt će pojedinci steći dodatna znanja i vještine koji će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te na taj način lakše dođu do posla.

Očekuje se da će 30 pripadnika ciljne skupine proći će tečajeve razvoja mekih vještina i programe formalnog obrazovanja, te će kroz projekt steći dodatna znanja i vještine koja će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te lakše dođu do zaposlenja.

Sve informacije možete pronaći na web stranicama projekta: www.export-expert.com.hr