Arhiva

Prezentiran Javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege

12-06-2019 • 00:00
Rva

U Gradskoj vijećnici Grada Požege gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak prezentirali Javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2019. godinu.

Content photo Content photo

U Gradskoj vijećnici Grada Požege gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak prezentirali Javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2019. godinu.

Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Požege gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak održali konferenciju za medije u kojoj su prezentirali Javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2019. godinu čiji je predmet prikupljanje prijava za dodjelu potpora za ulaganja u razvoj i unapređenje turizma na području Grada Požege. Potpora se dodjeljuje za povećanje i unapređenje smještajnih kapaciteta, ostvarenje boljih turističkih rezultata, promociju turističkih potencijala Grada Požege te unapređenje i proširenje turističke ponude. Korisnici potpora su sva obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu, udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike turizma te druge fizičke i pravne osobe. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava u Proračunu Grada Požege za 2019. godinu, a najkasnije do 15. prosinca 2019. godine. Prijave se dostavljaju Povjerenstvu za potpore u turizmu Grada Požege, na adresu: Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom: „Prijava za dodjelu potpora u turizmu – ne otvaraj“ i to putem pošte ili neposredno u pisarnici Upravnog odjela za samoupravu. 

 

Gradonačelnik Darko Puljašić naglasio je da u Požegi postoje prekrasni prostori, posebni jedinstveni prostori koji odišu prošlošću te kako upravo te smještajne kapacitete koje Grad Požega zasigurno ima i koji su trenutno prazni treba staviti u funkciju.

 

Direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak istaknula je kako potpora iznosi 2.000,00 kn po ležaju za kvalitetu smještaja sa dvije zvjezdice, 3.000,00 kn za kvalitetu smještaja sa tri zvjezdice, 4.000,00 kn za kvalitetu smještaja sa četiri zvjezdice i 5.000,00 za kvalitetu smještaja sa pet zvjezdica.