Arhiva

Održana završna konferencija projekta Binarni kod 110

27-09-2019 • 00:00
Rva

Unaprjeđenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na lokalnoj razini bio je cilj projekta "Binarni kod 110" koji je trajao 12 mjeseci

Content photo Content photo

Unaprjeđenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na lokalnoj razini bio je cilj projekta “Binarni kod 110” koji je trajao 12 mjeseci

Unaprjeđenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na lokalnoj razini bio je cilj projekta “Binarni kod 110” koji je trajao 12 mjeseci, tijekom kojih su članovi ciljne skupine stekli dodatna znanja i vještine čime će direktno utjecati na povećanje svojih stručnih kapaciteta. Nositelj projekta je Grad Požega, dok su partneri Veleučilište u Požegi i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Vrijednost projekta je 658.086,44 kuna te ga je u cijelosti sufinancirala Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

– Partneri su kroz planirana istraživanja i edukacije – Efikasno upravljanje stresom, Trening javnog nastupa, Krizno komuniciranje, Lobiranje i pregovaranje, Sustav motivacije i nagrađivanja, Kvalitetno upravljanje vremenom dodatno unaprijedili znanja i vještine svojih djelatnika te time ojačati svoje administrativne i stručne kapacitete. – rekla je voditeljica projekta Maja Janković.

Ispred Grada Požege sudionike završne konferencije pozdravio je gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovoga projekta. Važno je da surađujemo jer najviše možemo naučiti jedni od drugih kako bismo što bolje i kvalitetnije funkcionirali. Danas smo ravnopravna članica Europske unije i unatoč našoj povijesti tijekom koje socijalni dijalog nije bio dio sustava vrednovanja, kao ni važan korak političkog odlučivanja, danas trebamo i moramo raditi na njegovu razvoju. Upravo socijalni partneri mogu kroz socijalni dijalog snažno ubrzati oblikovanje politika izlaska iz krize i društvene demoraliziranosti, pomoći afirmaciji vrijednosti univerzalnih ljudskih i radničkih prava, solidarnosti, jednakosti i socijalne pravde.