Arhiva

Održana vježba operativnih snaga zaštite i spašavanja na požeškim Gradskim bazenima

18-06-2019 • 00:00
Rva

Uz Grad Požegu, u vježbi su sudjelovali ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege i DVD Požega, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega, Zavod za hitnu medicinu te radio Vallis Aurea kao sredstvo javnog priopćavanja

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Uz Grad Požegu, u vježbi su sudjelovali ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege i DVD Požega, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega, Zavod za hitnu medicinu te radio Vallis Aurea kao sredstvo javnog priopćavanja

U organizaciji Grada Požege danas je na požeškim bazenima izvedena vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite. Riječ je o vježbi provedenoj sukladno članku 2. stavak 4. Pravilnika o vrstama i načinu provođenja vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite i Odluke gradonačelnika Grada Požege o vrstama i načinu provođenja vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite Grad Požega.

Tema vježbe pod nazivom „Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.“ bila je uvježbavanje operativnih snaga zaštite i spašavanja za djelovanje u situaciji nekontroliranog ispuštanja tehničkog plina (klor) na gradskom bazenu. Uz Grad Požegu, u vježbi su sudjelovali ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege i DVD Požega, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega, Zavod za hitnu medicinu te radio Vallis Aurea kao sredstvo javnog priopćavanja.

– Grad Požega organizator je vježbe koja se danas odvila na požeškim Gradskim bazenima. Znamo da ovdje imamo opasne tvari koje u najgorem slučaju mogu rezultirati ozbiljnim posljedicama. U vježbi su sudjelovale operativne snage zaštite i spašavanja – ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega i Zavod za hitnu medicinu. Iznimno su zadovoljni brzinom, aktivnošću i svim djelovanjima koje su naše snage prezentirale. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Vježba je provedena s ciljem postizanje novih sposobnosti te poticanje izgradnje integriranog sustava zapovijedanja u akcijama zaštite i spašavanja, provjere procedura i planova postupanja, koordinacije pojedinih sudionika zaštite i spašavanja, uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti operativnih, prvenstveno gotovih snaga zaštite i spašavanja, provjere samodostatnosti glede logistike u specifičnim uvjetima, specijalističke opreme gotovih operativnih snaga i provjere osposobljenosti za rukovanjem specijalističkom opremom te podizanje razine informiranosti stanovništva o aktivnostima subjekata zaštite i spašavanja.