Arhiva

Nino Abramović ostaje predsjednik Požeškog športskog saveza

10-04-2019 • 00:00
Rva

U prostoru HGK Požega sinoć je održana Izborna Skupština Požeškog sportskog saveza na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Nino Abramović

Content photo Content photo Content photo

U prostoru HGK Požega sinoć je održana Izborna Skupština Požeškog sportskog saveza na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Nino Abramović

U prostoru HGK Požega sinoć je održana Izborna Skupština Požeškog sportskog saveza na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Nino Abramović. Za potpredsjednike su izabrani Vlado Drkulec i Tomislav Čabraja. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Dinko Zima, Igor Krizmanić, Slobodan Manović i Darko Zovko, a za članove Nadzornog odbora Krešimir Bubak, Robert Međugorac i Krunoslav Prpić. Na dnevnom redu našlo se čak dvadeset točaka, između ostaloga prijedlog Program rada i Financijskog plana za 2019. godinu.

Nakon izbora radnog predsjedništva i verifikacijske komisije, predsjednik Saveza Nino Abramović podnio je svoje izvješće. Naglasio je da Savez vodi brigu o sportu, korištenju sportskih objekata, organizaciji natjecanja i sportskih priredbi, organizaciji i plaćanju prijevoza, sudačkih troškova i kotizacija kao i provođenju projekata. Izvršni odbor je u protekom periodu imao 18 sastanaka na kojima je razmatrana tekuća problematika. Od sportskih priredbi izdvojio je Božićni malonogometni turnir, Prvenstvo Hrvatske u motocrossu, Atletski memorijal Zvonka Panežića, turnire u rukometu, košarci, odbojci, malom nogometu, Olimpijski festival dječjih vrtića, a istaknuo je i organizaciju ljetne Škole plivanja, kao i suradnju i podršku sportašima s invaliditetom. Također je naglasio povećanje sredstava rebalansom gradskog proračuna u studenom 2018. Od projekata izdvojio je 2 projekta koja svake godine idu preko Hrvatskog olimpijskog odbora te projekt “Zajedno u sportu” vrijedan 809 tisuća kuna za sportaše s invaliditetom.

U punopravno članstvo su primljene tri nove udruge: Zdravi život, Udruga za promicanje moto sporta i Tenis klub Spin pa tako Savez sada ima 78 članica.

Zamjenik gradonačelnika Mario Pilon pozdravio je sve nazočne i zahvalio im se na radu u sportu te zaželio dobre rezultate. Naglasio je kako Grad Požega 7 milijuna kuna izdvaja za sport, od toga oko 3 milijuna kuna direktno za rad sportskih udruga. Grad oko 10 posto svog izvornog proračuna izdvaja za sport što je najviše u državi i što potvrđuje kako je Grad Požega doista prijatelj sporta. Također je naglasio kako vjeruje da će udruge u dogovoru sa Savezom pronaći najbolja rješenja za sport u Požegi.

Savez je u 2018. godini imao prihode od 2.949.053,00 kune dok su rashodi bili 3.061,291,73 kune pa su neka potraživanja prenesena u 2019. godinu. Stanje na računu na dan 1. siječnja 2019. iznosilo je 213.694,62 kune.