Arhiva

Na svečanoj sjednici povodom Dana općine Kaptol podijeljene nagrade i priznanja

28-06-2019 • 00:00
Rva

Svečana sjednica povodom Dana općine održana je danas u Kaptolu, a otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac. Na svečanoj sjednici, podijeljene su i zahvalnice Općine Kaptol te nagrade, a upravo danas je svečano obilježen i početak radova na izgradnji novog dječjeg vrtića te postavljen kamen temeljac za njegovu izgradnju.

 
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Svečana sjednica povodom Dana općine održana je danas u Kaptolu, a otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac. Na svečanoj sjednici, podijeljene su i zahvalnice Općine Kaptol te nagrade, a upravo danas je svečano obilježen i početak radova na izgradnji novog dječjeg vrtića te postavljen kamen temeljac za njegovu izgradnju.

Svečana sjednica povodom Dana općine održana je danas u Kaptolu, a otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Damir Poljanac.

 

 

Mile Pavičić, općinski načelnik, podsjetio je na ostvarene rezultate u prošloj godini, a posebno je istaknuo da je ona vrlo važna jer je usvojena porezna reforma koja je značajno poboljšala status općine u fiskalnom smislu, odnosno udvostručila je prihode. Izrazio je nadu za pronalaskom modela značajnijeg gospodarskog rasta koji će utjecati na demografsku sliku koja će doprinijeti ostanku stanovništa same Općine, ali i regije. Unutar komunalne infrastrukture, značajna sredstva utrošena su u modernizaciju dviju ulica u Kaptolu i Češljakovcima u vrijednosti preko 400.000 ,00 kn, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Alilovci preko milijun i pol kuna, od čega je milijun kuna vlastitih sredstava. Uloženo je i 90.000,00 kuna u projekte odvodnje i vodoopskrbe u naseljima Bešinci, Doljanovci i Podgorje, a ove godine još 100.000,00 kuna u glavni projekt kako bi se navedeni sustav mogao kandidirati za natječaj mjere 7 programa ruralnog razvoja na kojem su prošle godine preko tvrtke Tekija d.o.o uspješno kandidirali te ostvarili sredstva za izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda naselja Ramanovci u vrijednosti od 2.800.000,00 kuna te je mreža kroz naselje Ramanovci već izgrađena. Načelnik je istaknuo kako je dobivena i građevinska dozvola za Društveno športski objekt u Športskom parku u Kaptolu.

 

Na svečanoj sjednici, podijeljene su i zahvalnice Općine Kaptol te nagrade. Zahvalnicu Općine Kaptol dobilo je Veleučilište u Požegi za razvoj i suradnju na području obrazovnog sustava, KUD Ivo Čakalić za doprinos u razvoju kulture u Općini Kaptol, OPG Vlado Švarc za razvoj gospodarstva u Općini Kaptol, Mario Ivanković, vlasnik automehaničarske radnje također za razvoj gospodarstva te Ivanu Jelušiću za inovativni rad.

 

Nagrade su dodijeljene učenici Barbari Nenadović za posebne uspjehe u školi OŠ Vilima Korajca u Kaptolu te Jakovu Matokoviću za iznimne rezultate u športu.

U Kaptolu je danas svečano obilježen i početak radova na izgradnji novog dječjeg vrtića te postavljen kamen temeljac za njegovu izgradnju. Kamen temeljac postavili su općinski načelnik Mile Pavičić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška te zamjenik župana Vedran Neferović. Gradnja vrtića financirana je sredstvima Europske unije. Općinski načelnik, Mile Pavičić, istaknuo je kako je ugovor za bespovratna sredstva potpisan u prosincu 2018. godine te da ukupna vrijednost vrtića iznosi 6.400.000,00 kuna.