Arhiva

Mato Veić predložen za godišnju nagradu Požeško-slavonske županije

28-02-2019 • 00:00
Rva

Potez Mate Veića krajem prošle godine oduševio je cijelu Hrvatsku, a njegovu priču prenijeli su i mediji u drugim državama okruženja

Potez Mate Veića krajem prošle godine oduševio je cijelu Hrvatsku, a njegovu priču prenijeli su i mediji u drugim državama okruženja

Odbor za dodjelu županijskih nagrada predložio je Županijskoj skupštini Požeško-slavonske županije da godišnju nagradu Požeško-slavonske županije dodjeli Mati Veiću iz Ruševa, donatoru 100 tisuća eura vrijednog UZV uređaja Općoj županijskoj bolnici i u Požegi.

Potez Mate Veića krajem prošle godine oduševio je cijelu Hrvatsku, a njegovu priču prenijeli su i mediji u drugim državama okruženja. Godišnja nagrada svakako će, ako to potvrdi Skupština, doći u prave ruke.

Osim Mate Veića, za godišnju nagradu predloženi su i tvrtka Magma d.o.o. iz Požege te Josip Štimac iz Bjelovara, začetnik ideje za izgradnju bioplinskog postrojenja na području Grada Lipika.

Za nagradu za životno djelo posmrtno je predložen Anto Bagarić, župan požeško-slavonske županije i predsjednik Kriznog štaba početkom Domovinskog rata te kasnije saborski zastupnik. Anto Bagarić preminuo je 18. prosinca prošle godine.

Sjednica Županijske skupštine je u srijedu 6. ožujka, a nagrade bi trebale biti dodijeljene na Svečanoj sjednici povodom Dana Požeško-slavonske županije u travnju ove godine.