Arhiva

Kreće li napokon izgradnja centra Supernova Požega?

04-02-2019 • 00:00
Rva

Kako neslužbeno doznajemo ispunjeni su svi preduvjeti i kad to vremenski uvjeti dopuste kreće priprema gradilišta i početak radova

Kako neslužbeno doznajemo ispunjeni su svi preduvjeti i kad to vremenski uvjeti dopuste kreće priprema gradilišta i početak radova

Još 2009. godine započele su najave izgradnje velikog trgovačkog centra Supernova Požega na zapadnom ulazu u Požegu. Izgradnju velikog kružnog toka dobrim dijelom sufinancirao je investitor, no kriza koja je tada nastupila zaustavila je investicijski ciklus u manje sredine. U međuvremenu se u Požegi otvorilo nekoliko trgovačkih centara.

Prema planu iz 2017. godine, na površini od 18.000 m2 trebao bi biti izgrađen centar kroz dvije faze. U prvoj fazi plan je otvaranje 25 trgovina međunarodnih i nacionalnih brendova s 410 parkirnih mjesta, za što je ishodovana lokacijska dozvola.

Očekivalo se će unutar centra Supernova biti otvoren Interspar, te prodavaonice odjevnih predmeta, tehnike, kozmetike, sportske odjeće, nakita, ugostiteljski objekt itd.

Konkretni pomaci bili su vidljivi nakon otvaranja trgovačkog društva Supernova Požega d.o.o. krajem 2016. godine. Početkom 2017. godine Grad Požegu posjetio je Paul Merdzo, direktor društva Supernova Požega d.o.o. susrevši se s tadašnjim gradonačelnikom Neferovićem te su održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili dolazak ovog poznatog trgovačkog lanca u Požegu.

Bili su uvjereni da će do kraja 2017. godine ishoditi sve dozvole potrebne za gradnju i otvoriti centar u 2018. godini. Vrijednost investicije je najavljena na oko 20 milijuna eura, a kroz provedbu u Požegi bi trebalo biti otvoreno i oko 300 novih radnih mjesta. U međuvremenu je Supernova u obližnjem Slavonskom Brodu preuzela i Centar Colosseum i danas imaju deset centara.

Ušli smo u jubilarnu 2019. godinu, desetu od najave početka izgradnje, i kako sada stvari stoje, ona bi zaista mogla biti sretna. 

Kako neslužbeno doznajemo ispunjeni su svi preduvjeti i kad to vremenski uvjeti dopuste kreće priprema gradilišta i početak radova, vjerojatno već u ožujku. Hoće li investitori ostati pri planu najavljenom 2017. godine vidjet će se, no kako doznajemo, moguće je da umjesto očekivanog Interspara u centru Supernova vidimo drugi (talijanski) maloprodajni lanac Eurospin.