Arhiva

Ima nade: Broj obrtnika raste iz dana u dan

12-07-2019 • 00:00
Rva

Na Svečanoj promociji u Domu obrtnika Požega dodijeljene su diplome za majstorske ispite položene u Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije od rujna prošle godine do danas

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Na Svečanoj promociji u Domu obrtnika Požega dodijeljene su diplome za majstorske ispite položene u Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije od rujna prošle godine do danas

Na Svečanoj promociji u Domu obrtnika Požega dodijeljene su diplome za majstorske ispite položene u Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije od rujna prošle godine do danas.

U tom razdoblju položio je 51 novi majstor i majstorica, a novim autoelektričarima, automehaničarima, frizerima, kuharima, natkonobarima, pekarima, stolarima, zidarima, autolimarima, klesarima i fasaderima predstavnici Poduzetničkog inkubatori Požega i Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega predstavili su poticajne mjere i mogućnosti koje im stoje na raspolaganju u začecima njihova poslovanja.

Evo što je prigodom dodijele rekao predsjednik županijske obrtničke komore Anto Bilobrk.

 

Napominje da je krajem 2018. godine bilo 948 obrtnika, a danas je ta brojka porasla na 1.036 obrtnika i 2.584 zaposlena u obrtima, te 285 žena kao vlasnica obrta.

Svečanoj promociji nazočan je bio obrtnik Zvonko Martinović iz Prekopakre, vlasnik “Obrta elektroinstalaterska radionica”, dobitnik najvećeg državnog obrtničkog priznanja – statue „Zlatne ruke“ s Poveljom koje su mu prošlog tjedna u Zagrebu uručili Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta te Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić čestitao je i zahvalio novim majstoricama i majstorima.

Župan Alojz Tomašević istaknuo je činjenicu da je Požega uvijek bila grad obrtnika te da je predivno čuti ovakve pokazatelje u vremenu općeg  negativizma.

I on je zahvalio svima koji su odlučili ostati te otvoriti nova radna mjesta kako bi zajedno izgrađivali ovaj najljepši dio Hrvatske. Nakon dodjele uslijedilo je zajedničko fotografiranje.