Arhiva

[FOTO] Požeški HDZ obilježio Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

17-11-2019 • 00:00
Rva

Članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i ove su godine organizirano ispred biste prvog Hrvatskoj predsjednika dr. Franje Tuđmana te duž Vukovarske ulice odali počast vukovarskim žrtvama i simbolu koji je taj grad imao u Domovinskom ratu

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i ove su godine organizirano ispred biste prvog Hrvatskoj predsjednika dr. Franje Tuđmana te duž Vukovarske ulice odali počast vukovarskim žrtvama i simbolu koji je taj grad imao u Domovinskom ratu

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, brojne Požežanke i Požežani, zapalili su večeras lampione duž Vukovarske ulice.

Članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i ove su godine organizirano ispred biste prvog Hrvatskoj predsjednika dr. Franje Tuđmana te duž Vukovarske ulice odali počast vukovarskim žrtvama i simbolu koji je taj grad imao u Domovinskom ratu.

Predsjednik Gradskog odbora Darko Puljašić zahvalio je svima koji se sjećaju žrtve Vukovara, grada heroja, ali i svih onih dragi ljudi koji su svoj život dali da bi mi u ostatku Hrvatske dobili priliku.

– Dobili smo tih 96 dana, koliko su se oni junački branili. Ja svoju djecu vodim u Vukovar, vodite i vi. Nemojte da se zaboravi ono što su neprijatelji namijenili cijelog Hrvatskoj.

Na nama je da gajimo to sjećanje, taj ponos. jer tko god dođe u Vukovar, može reći da je ponosan na svoju domovinu, da je ponosan na svoj narod, jer se tamo obranila Hrvatska i tamo su Hrvati pokazali da konačno imaju pravo imati svoju domovinu, i da su spremni platiti najvišu cijenu.

Oni su dali svoje živote , a mi budimo ti koji će zapaliti svijeću za one koje još nismo našli. Za one kojima roditelji, supruge, djeca još uvijek ne mogu zapaliti svijeću na njihov grob. Mi ćemo danas za njih zapaliti i moliti dragog Boga da ih što prije nađemo i da na vukovarskom Memorijalnom groblju imaju svoje ime i mjesto, da možemo tamo otići i reći – hvala vam na svemu – izjavio je Puljašić.

Gradskom odboru pridružili su se i članovi Županijskog odbora HDZ-a, čiji je predsjednik dr. Željko Glavić rekao da su se večeras okupili u Vukovarskoj ulici, kako bi ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana zapalili svijeće te se prisjetili svih žrtava Vukovara uoči dana sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata, posebno na žrtve Vukovara.