Arhiva

[FOTO] Dani hrvatskog turizma u Vinariji Galić

03-10-2019 • 00:00
Rva

U podne su u Vinarijama Galić i Krauthaker održana paralelna predavanja sa degustacijama, koja su proveli vrhunski sommelieri Siniša Lasan i Darko Lugarić

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U podne su u Vinarijama Galić i Krauthaker održana paralelna predavanja sa degustacijama, koja su proveli vrhunski sommelieri Siniša Lasan i Darko Lugarić

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske – Dani hrvatskog turizma (DHT) održava se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore do 5. listopada 2019. godine u Slavoniji.

Trodnevni program ove manifestacije donosi pregršt edukativnih radionica i prezentacija, a uz već tradicionalni susret s predstavnicima Vlade RH te Hrvatski turistički forum, ovogodišnji Dani hrvatskog turizma okrunit će se dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Glavni dio programa započeo je danas, kad su za sudionike organizirane tri prezentacije. Jedna od njih je posjet Požegi i Kutjevu gdje su održane radionice i degustacije Vinska priča – graševina.

U podne su u Vinarijama Galić i Krauthaker održana paralelna predavanja sa degustacijama, koja su proveli vrhunski sommelieri Siniša Lasan i Darko Lugarić. Potonji je za sve zainteresirane održao predavanje u Vinariji Galić, gdje im je domaćin bio Andrej Markulin, direktor tvrtke Galić d.o.o., dok je uvodničar bio Krešimir Macan, marketinški i PR stručnjak.

Vinariju Galić su, uz sudionike Dana hrvatskog turizma i novinare, obišli župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir te brojni drugi predstavnici jedinica lokalnih samouprava s područja Požeštine.

Od 15 sati će u Zlatnom lugu će biti zajednički ručak po jelovniku „Okusi Zlatne Slavonije“, koji pripremaju Schon Blick, Stari fenjeri, Grgin dol, Vila Stanišić i Zlatni lug.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već dvanaestu godinu za redom. Generalni sponzor Dana hrvatskog turizma je Hrvatska elektroprivreda – tradicionalni pokrovitelj očuvanja hrvatske kulture i baštine.

Više o programu Dana hrvatskog turizma te popratnim sadržajima i događanjima potražite na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.