Arhiva

Drškovčani sportski centar posvetili Martini Tokić (Franić)

13-09-2019 • 00:00
Rva

Na inicijativu Mjesnog odbora Drškovci u nedjelju od 10,30 sati igralište će biti svečano otvoreno i imenovano u "Športski centar Martina", u spomen na prerano preminulu Martinu Tokić (djevojački Franić), koja nas je napustila, prošle godine u 42. godini života, nakon duge i teške bolesti

Na inicijativu Mjesnog odbora Drškovci u nedjelju od 10,30 sati igralište će biti svečano otvoreno i imenovano u “Športski centar Martina”, u spomen na prerano preminulu Martinu Tokić (djevojački Franić), koja nas je napustila, prošle godine u 42. godini života, nakon duge i teške bolesti

U požeškom Drškovcima već nekoliko godina postoji lijepo uređeni sportski centar za djecu i mlade s malonogometnim, odbojkaškim i košarkaškim terenom.

Na inicijativu Mjesnog odbora Drškovci u nedjelju od 10,30 sati igralište će biti svečano otvoreno i imenovano u “Športski centar Martina”, u spomen na prerano preminulu Martinu Tokić (djevojački Franić), koja nas je napustila, prošle godine u 42. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Martina je u Drškovcima provela svoje djetinjstvo, a obiteljska kuća, u kojoj i danas žive njeni roditelji, nalazi se u neposrednoj blizini igrališta.

Povodom otvorenja, početnici Nogometnog kluba Požega, za koji igraju Martinini sinovi blizanci, odigrat će međusobnu nogometnu utakmicu. Lovro Tokić će biti kapetan jedne, a njegov brat Niko Tokić druge ekipe.  Susret malih Požežana počet će u 10,00 sati.

Martina je rođena 10. 04. 1976. u Požegi. Dugi niz godina igrala je za ŽRK Zvečevo (Požega) u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi. Bila je najbolja sportašica grada Požege 1991. godine. Šest sezona igrala je za najbolji hrvatski ženski rukometni klub RK Podravku (Koprivnica) i jednu za ŽRK Tvin Virovitica. Bila je i članica hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Pri kraju igračke karijere vratila se u Požegu gdje je odigrala još nekoliko sezona za ŽRK Kutjevački podrum (Požega) i ŽRK Požegu. Povratkom u Požegu vodila je školu rukometa za najmlađe igračice. Po završetku igračke karijere dugi niz godina igrala je rekreativno odbojku za ekipu Požege u Ženskoj odbojkaškoj ligi Požega. U Požeškom športskom savezu bila je zaposlena od 01. 04. 2006.