Arhiva

Započela izgradnja reciklažnog dvorišta u Industrijskoj ulici

05-07-2018 • 00:00
Rva

Grad Požega nositelj je projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega na lokaciji Industrijska ulica″, vrijednog 5 milijuna kuna

Content photo
00:00
Content photo

Grad Požega nositelj je projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega na lokaciji Industrijska ulica″, vrijednog 5 milijuna kuna

Grad Požega nositelj je projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega na lokaciji Industrijska ulica″, vrijednog 5 milijuna kuna, kojeg s 85 posto troškova sufinancira Europska unija. Projekt se provodi  u suradnji s Komunalcem Požega, koji će biti upravitelj dvorišta nakon izgradnje i ishođenja uporabne dozvole, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Razdoblje provedbe projekta je do zaključno 25. listopada ove godine.

Ciljevi projekta su izgraditi i opremiti reciklažno dvorište na području Požege, informirati stanovništvo o ulozi reciklažnog dvorišta i pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima te informativno-obrazovne aktivnosti o korištenju reciklažnog dvorišta i pravilnom odvajanju otpada. Izgradnjom i opremanjem funkcionalnog reciklažnog dvorišta Grad Požega doprinosi povećanju stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Reciklažno dvorište smjestit će se u odvojku Industrijske ulice u Požegi na površini od 3.493 kvadratna metra, od čega je površina ograđenog dijela 2.714 kvadratnih metara. Radove je obišao gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Očekuje se potpuno nestajanje divljih deponija, jer će građani moći radnim danom dovesti sve vrste otpada i neće biti opravdanja za nesavjesno ponašanje.

Ugovorena vrijednost radova za izgradnju, koje izvodi tvrtka Promet građenje je 3.2 milijuna kuna, dok opremu vrijednu 774 tisuće kuna dobavlja tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca.