Arhiva

Zaplijenjena „trava“ dimit će se u Našicama

17-10-2018 • 00:00
Rva

Vrijednost droge procjenjuje se na 120 tisuća kuna, no na samoj ulici njena vrijednost vrtoglavo bi porasla

Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Vrijednost droge procjenjuje se na 120 tisuća kuna, no na samoj ulici njena vrijednost vrtoglavo bi porasla

Tijekom prvih devet mjeseci na području Policijske uprave požeško-slavonske zabilježena su ukupno 34 kaznena djela po liniji kriminaliteta droga te 32 prekršaja (radi se uglavnom o konzumiranju cannabis marihuane) i 41 zapljena droga. Samo ovog mjeseca policijski službenici imali su dvije značajne zapljene marihuane, namijenjene za prodaju na ulici. Rezultate akcije danas je sa suradnicima na konferenciji za medije predstavio Željko Grgić, načelnik Policijske uprave.

Prilikom pretrage kuće pronađeno je još sedamnaest stabljika i dijelova stabljika marihuane te četiri grama hašiša i druga oprema. Vrijednost droge procjenjuje se na 120 tisuća kuna, no na samoj ulici njena vrijednost vrtoglavo bi porasla. Protiv počinitelja slijede kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Dodaje da su počinitelji od prije poznati i recidivisti su, a za ova djela predviđena je kazna od jedne do dvanaest godina zatvora.

Inače, na području Požeško-slavonske županije trenutno je evidentirano četrdeset ovisnika o drogama koji se nalaze u procesu liječenja, no brojka ovisnika je znatno veća. Droga predstavlja veliku društvenu opasnost i potrebna je kontinuirana borba protiv droga, u čemu policiji prijavama pomažu i sami dobronamjerni građani.