Arhiva

TOP događaj – Bike&Hike Grgurevo 2018.

11-03-2018 • 00:00
Rva

Izvrsne kapljice vinara požeške gore, bogata ponuda tradicionalnih slavonskih specijaliteta i šetnja po svježem zraku samo su dio novog turističkog brenda Grada Požege pod nazivom „Bike&Hike“ jučer održanog na obroncima Požeške gore u povodu Dana grada i Grgureva.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Izvrsne kapljice vinara požeške gore, bogata ponuda tradicionalnih slavonskih specijaliteta i šetnja po svježem zraku samo su dio novog turističkog brenda Grada Požege pod nazivom „Bike&Hike“ jučer održanog na obroncima Požeške gore u povodu Dana grada i Grgureva

Izvrsne kapljice vinara požeške gore, bogata ponuda tradicionalnih slavonskih specijaliteta i šetnja po svježem zraku samo su dio novog turističkog brenda Grada Požege pod nazivom „Bike&Hike“ jučer održanog na obroncima Požeške gore u povodu Dana grada i Grgureva. „Bike&Hike“ Grgurevo zajednički je projekt Grada Požege i Turističke zajednice te agencije Luks Bike Adventure, a u organizaciju su se uključili i požeške vinogradarske obitelji Bauer, Vujnović i Jurković.

Koncept „Bike&Hike“ Grgureva uključuje osmišljenu rutu dugu 3,6 km kojom se obilaze tri vinogradarske kuće, a osim pješice, posjetitelji su ju mogli proći i biciklom koji su se tom prigodom mogli iznajmiti. Brojni posjetitelji tako su mogli degustirati domaće slavonske kobasice i slaninu s vatre, čobanac, rolano carsko meso, degustirati vina i rakije domaćina te uživati u zvucima tamburice.

Požežani unatrag tri stoljeća redovito obilježavaju povijesni datum 12. ožujka 1688. godine, dan kada je fra Luka Ibrišimović oslobodio Požegu od 150 godina duge turske okupacije. Tog se dana na brdu Sokolovac pucnjevima iz topova i mužara obilježava čuvena bitka na Sokolovcu, gradskim ulicama paradiraju povijesne postrojbe i gradske straže iz cijele Hrvatske i inozemstva, a sve se na požeškim brdima zalije čašicom dobrog vina požeških vinara.