Arhiva

Tjedan Gradskog muzeja Požega

30-11-2018 • 00:00
Rva

Povodom obilježavanja dana svog osnivanja, 6. prosinca 1924. godine, Gradski muzej požega pripremio je niz događanja tijekom idućeg tjedna, od 3. do 8. prosinca.

Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00

Povodom obilježavanja dana svog osnivanja, 6. prosinca 1924. godine, Gradski muzej požega pripremio je niz događanja tijekom idućeg tjedna, od 3. do 8. prosinca.

Gradski muzej Požega povodom obilježavanja dana svog osnivanja, 6. prosinca 1924. godine, pripremio je niz događanja tijekom idućeg tjedna, od 3. do 8. prosinca – najavila je na današnjoj konferenciji za novinare Mirela Pavličić Hein, ravnateljica Gradskog muzeja Požega. Tako će tijekom idućeg tjedna bit će predstavljen i novi vizualni identitet Muzeja u prigodi njegove 95. obljetnice, kako bi se dodatno naglasila važnost ove kulturne ustanove. Novi vizualni identitet je djelo mladog požeškog dizajnera Antonia Karače iz tvrtke Radnja d.o.o. iz Zagreba.

rekla je ravnateljica Pavličić Hein. Idućeg tjedna kako je najavljeno u Muzeju će biti organizirane čak tri radionice uz aktualnu izložbu Drava Art Biennale koja problematizira vodu kao javno dobro i čiji je cilj stvaranje odgovornijeg i boljeg društva. Tjedan će, kako je rekla muzejska pedagoginja Ljiljana Marić, započeti u ponedjeljak 3. prosinca s besplatnim vodstvom za građanstvo kroz izložbu u 19 sati nakon čega će se održati radionica – „Štedimo vodu – napravimo eko čašu“, u čijoj će izradi pomoći nastavnica likovne kulture Sanja Mišić. Ekologiju i umjetnost povezat će i mlada umjetnica Kristina Pongrac iz Čakovca koja će o tom problemu promišljati s požeškim učenicima u utorak, 4. prosinca na radionici Dravski mozaik.- kaže muzejska pedagoginja Ljiljana Marić i dodaje

Ivana Domanović, kustosica povijesti, najavila je novi kalendar Muzeja koji će predstaviti vrlo vrijednu Zbirku fotografija koje prikazuju nekadašnje Požežane u raznim svakodnevnim i nesvakidašnjim situacijama, događajima i prostorima.

rekla je kustosica Domanović. Muzej će 6. prosinca imati štand sa svojim publikacijama i suvenirima u pješačkoj zoni gdje će građane počastiti s toplim čajem i gojtanima, a tijekom cijelog tjedna, a posebno u subotu 8. prosinca u sklopu turističke ture po gradu koju organizira Turistička zajednica grada Požege, građani će moći besplatno razgledati izložbu.