Arhiva

Slavonija hit Dana hrvatskog turizma

30-10-2018 • 00:00
Rva

Slavonija je dobila priliku sljedeće godine kao domaćin Dana hrvatskog turizma izaći iz anonimnosti i prikazati se u najboljem svjetlu te turistima zajedničkim snagama pružiti sadržaje za njihovih sedam ili deset dana boravka

Content photo Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo

Slavonija je dobila priliku sljedeće godine kao domaćin Dana hrvatskog turizma izaći iz anonimnosti i prikazati se u najboljem svjetlu te turistima zajedničkim snagama pružiti sadržaje za njihovih sedam ili deset dana boravka

Na prošlotjednim Danima hrvatskog turizma na Hvaru predstavljena je regija Slavonija, a prema riječima gradonačelnika Požege Darka Puljašića, „Slavonija je napravila čudo“. Veliki doprinos uzletu Slavonije daje turistički djelatnik i promotor Selimir Ognjenović, koji je prije dvije godine odlučio napraviti od Slavonije ono što je danas zaleđe Istre.

Motorna jahta Vita iz flote ID Riva Toursa Selimira Ognjenovića bilo je središnje mjesto predstavljanja Slavonije, koje je obišao i premijer Plenković u pratnji brojnih ministara.

Požeško-slavonsku županiju su među pet slavonskih županija na Danima hrvatskog turizma predstavljali gradonačelnik Požege Darko Puljašić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak te predstavnici Kutjeva d.d., Vinarije Krauthaker i Zlatnog luga.

Slavonija je tako dobila priliku sljedeće godine izaći iz anonimnosti i prikazati se u najboljem svjetlu te turistima zajedničkim snagama pružiti sadržaje za njihovih sedam ili deset dana boravka. Silvija Podoljak dodala je da su na Danima hrvatskog turizma gosti bili učenici Tehničke i Obrtničke škole u Požegi s profesorima Hrvojem Mikolčevićem i Bojanom Sikiricom, gdje je njihov projekt „15.000 slika iz srca Slavonije“ proglašen za najbolji projekt promocije strukovnih škola.

Podoljak je najavila i manifestaciju „Okusi jeseni“ u subotu 3. studenog u požeškoj pješačkoj zoni od 10 do 14 sati. Prije tri godine objedinjene su tri manifestacije – Martinje, Bučijada i Kestenijada – u jednu priču, što je dovelo do toga da je sve više sudionika.

U subotu će od 10 sati ispred Gradskog muzeja Požega u suradnji Turističke zajednice Grada Požege i Udruge vodiča Požeško-slavonske županije biti organizirano besplatno razgledavanje Požege uz stručno vodstvo turističkog vodiča. U sklopu razgledavanja obići će se stara gradska jezgra, crkva Sv. Lovre, katedrala Sv. Terzije i kripta ispod nje.