Arhiva

Sajam EU fondova i besplatne edukacije u Požegi

28-08-2018 • 00:00
Rva


Sajam EU fondova održat će se 1. rujna 2018. od 10 do 13 sati na Trgu Svetog Trojstva u Požegi. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova.

Sajam EU fondova održat će se 1. rujna 2018. od 10 do 13 sati na Trgu Svetog Trojstva u Požegi. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. Nakon uspješno odrađenih događaja u Ivancu, Biogradu na Moru, Zaprešiću i Bakru koji su privukli brojne zainteresirane građane, „Regionalni dani EU fondova“ održat će se ovog rujna u Požegi.

Sajam EU fondova održat će se 1. rujna 2018. od 10 do 13 sati na Trgu Svetog Trojstva u Požegi. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

Besplatne edukacije održat će se 4. rujna u HGK – Županijskoj komori u Požegi (Vukovarska 6) s početkom u 10 sati, a pozdravnim govorima otvorit će ih Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Razvoj Požeško-slavonske županije kroz fondove EU“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije. Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima će se predstaviti aktualni natječaji i mogućnosti financiranja u području poduzetništva, turizma i energetske učinkovitosti, ESIF zajmovi za ruralni razvoj te mjere aktualne politike zapošljavanja.

Po završetku stručnih predavanja, održat će se i interaktivna radionica “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?” na kojoj će sudionici imati priliku dobiti sve osnovne informacije o fondovima EU. Pojasnit će se priprema dokumentacije, procedura slanja konačne projektne prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta.