Arhiva

Požežani Žestoko Protiv Vrućine!

25-07-2018 • 00:00
Rva

Glazbena manifestacija Žestoko protiv vrućine, koju dvanaestu godinu za redom organizira udruga KAMP u okviru Požeškog kulturnog ljeta, održat će se u subotu, 28. srpnja, u Tom Klubu u Požegi.

Program se odvija uz potporu Turističke zajednice grada Požege, a protiv vrućine ove godine sviraju Them Moose Rush iz Bjelovara, Ribe iz Našica, te domaće snage Detmeć iz Požege.

 
Content photo Content photo

28.7.2018. subota • 21:00 h • Tom Klub Požega • ulaz besplatan

Glazbena manifestacija Žestoko protiv vrućine, koju dvanaestu godinu za redom organizira udruga KAMP u okviru Požeškog kulturnog ljeta, održat će se u subotu, 28. srpnja, u Tom Klubu u Požegi.

Program se odvija uz potporu Turističke zajednice grada Požege, a protiv vrućine ove godine sviraju Them Moose Rush iz Bjelovara, Ribe iz Našica, te domaće snage Detmeć iz Požege.

Ljubitelji žestoke glazbe na ovom će koncertu imati priliku i sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj su glavne nagrade ulaznice za nadolazeći festival u Orahovici – Ferragosto Jam.

Požeška udruga KAMP već više od deset godina organizira uspješne koncerte metal, punk i rock scene i tako obogaćuje ponudu zabave za mlade u ovome gradu. Do sada su na manifestaciji Žestoko protiv vrućine nastupili brojni bendovi iz Hrvatske i susjednih zemalja razvijajući se tako u prepoznatljiv ljetni alternativni događaj koji podupire i Ministarstvo kulture uz redovitu potporu lokalne turističke zajednice i drugih manjih sponzora.

NASTUPAJU:

RIBE (Našice)

Ribe su power trio iz Našica nastao 2006. godine. Glazbeni izričaj benda je teško opisati riječima jer je veoma specifičan, ali recimo da se radi o čvrstom post-punku s elementima psihodelije, repeticije i emo vokalom te retrospektivnim filozofskim tekstovima. Iza sebe imaju nekoliko koncerata po Slavoniji i album “Šegre u spin” koji je snimljen uživo 2009. godine, a koji je nezavisno izdao sam bend. Kroz Ribe je prošlo preko nekoliko članova, a trenutno su aktivni u sastavu: Wrema (vokal i gitara), Gelas (bubnjevi) i Lale (bass) te marljivo i strpljivo rade na novom materijalu koji će bit zakonj!

YT: https://www.youtube.com/watch?v=TllcCc9926w
YT: https://www.youtube.com/watch?v=Ef-rZU-e5QI&t=1s

 

DETMEĆ (Požega)

Detmeć je ugodno iznenađenje iz Požege koji su svoj prvi koncert održali u Tom Klubu i napravili odličan show. Vrijeme je za reprizu. Grupa je to oformljena nakon fešte u parku u Trešnjevci, okupljena oko prijatelja i glazbenika koji su svirali zajedno, a željeli su iskusiti nešto novo. Bivši članovi We Come One-a, Out Of Order-a i Kratera pojačani novim snagama iz Vukovara i Požege, odlučili su napraviti rap-rock band koji će biti nešto svježe. Svoje iskustvo iz svijeta alternativne glazbe prenijeli su u Detmeć što je rezultiralo stihovima koji progovaraju o sistemu, međuljudskim odnosima, urušenim sustavima vrijednosti ali i zajebanciji. Podebljani masnim riffovima, elektronikom i glazbom koja tjera na banganje, fokus stavljaju na autorsko djelovanje, a upravo u ovim trenucima kuha se njihov prvi singl, kao i video spot, dok na koncertima izvode ostali autorski materijal.

FB: https://www.facebook.com/detmec/
INST: https://www.instagram.com/detmec/
 

THEM MOOSE RUSH (Bjelovar)

Još jedan bend kojeg s ponosom prezentiramo i očekujemo njihov ponovni nastup u Požegi.

Malo koji rock bend s ovih prostora je podigao toliko prašine u tako kratkom vremenu kao što su to napravili Them Moose Rush. Sa svega jednim albumom i dva EP-a iza sebe, ovi Bjelovarčani oborili su s nogu i publiku i kritiku, nastupali čak 3 puta na najvećem domaćem festivalu Inmusicu te festivalima i klubovima po Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji…

Njihov unikatni prog noise rock glazbeni izričaj prepun je catchy riffova, suludih ritmova i neočekivanih breakova, a krajnji rezultat je savršeni suživot naizgled nespojivog – avangardne glazbe s jedne i pop melodija s druge strane. U svom tipično netipičnom stilu Them Moose Rush nastavljaju i na novom, dugo očekivanom, albumu “Don’t Pick Your Noise” koji izlazi 09.03.2018., a svoju koncertnu promociju doživljava upravo ovom prilikom.

Koncertni nastupi su ono po čemu su Them Moose Rush najpoznatiji i predstavljaju najbolji način za doživjeti njihovu glazbu, a za ovaj posebni događaj momci pripremaju i svoj najduži nastup ikad. Stoga ako ste ljubitelj rocka, glasnog i drugačijeg, ovo je prilika da vas samelje Them Moose Rush mašina i da u punom sjaju doživite bend kojeg je ugledni Europavox uvrstio među najveće europske rock nade u 2018.

WEB: www.themmooserush.com
FB: www.facebook.com/themmooserush

Žestoko Protiv Vrućine XII

28.7.2018. subota • 21:00 h • Tom Klub Požega • ulaz besplatan