Arhiva

POŽEŠKE ARKADE TRAJNO NADAHNUĆE – Sve je spremno za izložbu “Uprostorene arkade”

12-12-2018 • 00:00
Rva

Izložba polureljefa i skulptura “Uprostorne arkade” bit će otvorena 14. prosinca u Gradskom muzeju Požega, a trajat će do 3. siječnja 2019. godine

Content photo

Izložba polureljefa i skulptura “Uprostorne arkade” bit će otvorena 14. prosinca u Gradskom muzeju Požega, a trajat će do 3. siječnja 2019. godine

Požeška akademska slikarica Anita Grbavac Jakobović pripremila je samostalnu izložbu polureljefa i skulptura koju je nazvala “Uprostorene akrade”. Izložba će biti otvorena u maloj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Požega 14. prosinca u 19,00 sati. Anita i požeške arkade, njeno trajno nadahnuće – očekuju vas!

Akademska slikarica Anita Grbavac Jakobović i požeške arkade vole se dugo i javno. Arkade su Anitino trajno nadahnuće, ona ih istražuje, oblikuje, osvježava novim viđenjem i čuva u svom umjetničkom izričaju i oku promatrača kao dio požeškog identiteta. I uvijek iznova traži u njihovoj čistoj liniji prigode za umjetničko iskustvo i propitivanje forme, tehnike i boje. Potvrda tome je i nova samostalna izložba koju je nakon duže pauze pripremila za domaću publiku. “Nakon pune četiri godine, nakon prve samostalne izložbe nazvane “Saba” izlazim s ovim skulpturama i polureljefima,” kaže Anita.

“To je izložba koja iznjedruje jedan nastavak arkada, koje mi u Požegi zovemo bolte. To je i dalje pročišćavanje, no ovaj puta pod nazivom Uprostorene akrade. To su arkade koje možete dotaknuti, osjetiti, koje uz vizualni identitet sada pružaju i taktilno iskustvo,” pojasnila je. Na izložbi će biti predstavljeno 25 radova, 12 skulptura i 13 polureljefa.

Izložba polureljefa i skulptura “Uprostorne arkade” bit će otvorena 14. prosinca u Gradskom muzeju Požega, a trajat će do 3. siječnja 2019. godine.

Izvor: Slavonski.hr