Arhiva

Policijska akademija zove mlade ljude u svoje redove

05-06-2018 • 00:00
Rva

Policijska uprava požeško-slavonska prijepodne je Ulici sv. Florijana održala manifestaciju „Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije"

Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Policijska uprava požeško-slavonska prijepodne je Ulici sv. Florijana održala manifestaciju „Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije”

Policijska uprava požeško-slavonska prijepodne je Ulici sv. Florijana održala manifestaciju „Dan otvorenih vrata policije i Policijske akademije“, na kojoj su predstavili rad policije te uređaje i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu.

Osim toga, iskoristili su priliku predstaviti natječaj za zanimanje policajac, o čemu je govorio načelnik Policijska akademije Dubravko Novak. Požega je trinaesti grad u kojemu su prezentirali policijsko zanimanje, kako bi što više mladih ljudi upoznali s policijskim zanimanjem te potaknuli da razmisle o ovom pozivu.

Broj kandidata ove je godine povećan je s 400 na 600, jer se bližimo ulasku u Schengensku zonu, kad će biti potreba za većih brojem djelatnika, ali i zbog prirodnog odlijeva policajaca u mirovinu. Do sada se u prvom krugu na natječaj prijavilo 1.300 kandidata, a nakon mature se očekuje novi val. Od do sada prijavljenih, 300 kandidata je poslano na liječnički pregled.

Svoje vještine na pokaznoj vježbi predstavili su pripadnici Interventne jedinice policije Slavonski Brod. Manifestaciju je obišao i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.