Arhiva

Počela izgradnja vodovodno-kanalizacijske mreže u naselju Tekić

02-08-2018 • 00:00
Rva

U naselju Tekić danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže koju su stanovnici ovoga naselja desetljećima iščekivali

Content photo Content photo Content photo

U naselju Tekić danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže koju su stanovnici ovoga naselja desetljećima iščekivali

U naselju Tekić danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže koju su stanovnici ovoga naselja desetljećima iščekivali. Izgradnjom sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Tekić pridonijet će se poboljšanju kvalitete življenja za 60 domaćinstava, odnosno za 253 stanovnika naselja, ali ono će imati i pozitivne učinke za očuvanje okoline.

Riječ je o investiciji vrijednoj 3,7 milijuna kuna, a rodove izvodi tvrtka Brana d.o.o. iz Virovitice. Investor je Tekija d.o.o., partner Općina Jakšić, a projekt je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Današnjem službenom početku radova nazočili su direktor Tekije Ante Kolić, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević sa suradnicima te predstavnici izvođača radova.

– Već smo niz projekata realizirali iz EU fondova i drago mi je što mogu zajedno s direktorom Tekije i kolegom, gradonačelnikom Darkom Puljašićem kao predstavnikom većinskog vlasnika Tekije, otvoriti još jedan u nizu tako financiranih projekata. Ovo je osmo naselje u Općini Jakšić koje će dobiti vodu i kanalizaciju, a neriješena su još ostala naselja Cerovac i Granje za koje imamo građevinsku dozvolu. Nedavno je završena kanalizacija naselja Svetinja gdje je Tekija također bila investitor. Kanalizacija i vodovod su ključni za adekvatne životne uvjete u današnje suvremeno doba. Dužina kanalizacijske mreže je oko 2.800 metara, to je kombiniran gravitacijsko-tlačni sustav i spaja se na postojeći biopročistač naselja Bertelovci. – rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Zadovoljstvo početkom radove izrazio je i gradonačelnik Darko Puljašić kao predstavnik Grada Požege koji je većinski vlasnik tvrtke Tekija.

– Čestitam Tekiji, čestitam mom prijatelju načelniku Kovačeviću koji zajedničkim snagama unaprjeđuju kvalitetu života na ovom čitavom području. Ako se želimo u Slavoniji i dalje baviti poljoprivredom, ako se želimo baviti svim gospodarskim granama, turizmom, moramo osigurati ponajprije našim sugrađanima neophodne životne uvjete. U današnje vrijeme svi zaslužuju suvremeni sustav vodoopskrbe i odvodnje i Tekija će i dalje pomagati sva područja koja imaju potrebu. Naša tvrtka radi već više desetljeća sustavno i kvalitetno i mi ovdje zapravo imamo kvalitetne i odvodne i dovodne pravce. Vidljivo je to i kroz našu aglomeraciju koju ćemo graditi iduće tri godine kako bi našim sugrađanima pružili još kvalitetnije uvjete. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Rok za završetak danas započetih radova je lipanj 2019. godine.