Arhiva

Održana godišnja skupština Konjogojstvene udruge Vallis Aurea Požega

19-02-2018 • 00:00
Rva

Konjogojstvena udruga Vallis Aurea Požega održala je jučer svoju redovnu godišnju Skupštinu

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Konjogojstvena udruga Vallis Aurea Požega održala je jučer svoju redovnu godišnju Skupštinu

Konjogojstvena udruga Vallis Aurea Požega održala je jučer svoju redovnu godišnju Skupštinu. Predsjednik Udruge Damir Pavković i tajnik Igor Del Vechio podnijeli su svim nazočnim članovima izvješće o radu, s financijskim izvješćem Udruge za 2017. te planom rada za 2018. godinu. Rad udruge svojim dolaskom pozdravio je i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

– Svojim dugogodišnjim predanim radom njegujete našu tradiciju, doprinosite očuvanju baštine, a vaše je djelovanje od velikog značaja za naš grad i cijelu Požeštinu. Predlažem da ne budete robovi pojedinaca, zanemarite tko je trenutno na funkciji gradonačelnika ili nekoj drugoj, i bavite se radom udruge, onim što volite i čime se svi možemo ponosit. Vi u svoj rad ulažete znanje, strpljenje, novac i vrijeme, a nadasve ljubav i zato ćete uvijek imati važno mjesto u našem gradu. Zajedno možemo puno toga ostvariti i Grad Požega i ja osobno smo vam na raspolaganju. Grad posjeduje kočiju, a u suradnji sa Turističkom zajednicom grada mogu se upriličiti vožnje turista i građana gradskim ulicama što bi obogatilo našu turističku ponudu. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Udruga broji 30 članova koji trenutno imaju 96 konja od toga 59 hrvatskih hladnokrvnjaka, 3 hrvatska posavca, 15 lipicanera, 2 gidrana, 2 ponija, 13 arapskih konja, jednog hrvatskog sportskog konja te jednog križanca. Udruga kroz cijelu godine sudjeluje i na mnogobrojnim folklornim manifestacijama sa svojim jahačima i zapregama pa su tako u prošloj godini bili sudionici 6. Zlatne grive Zlatne doline, 7. županijskog natjecanja orača održanog u Biškupcima, smotre folklora Poljadija u srcu, Aurea festa Požega, sudjelovali su i na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Gudovcu te bili dio brojnih drugih manifestacija.