Arhiva

Kempfovci se s Državnog prvenstva za učenike s intelektualnim poteškoćama u razvoju vratili s tri medalje

25-04-2018 • 00:00
Rva

Od 19. do 21. travnja 2018. godine, osam učenika posebnih odjela Osnovne škole Julija Kempfa nastupilo je na Državnom prvenstvu učenika s intelektualnim teškoćama u razvoju u atletici

Od 19. do 21. travnja 2018. godine, osam učenika posebnih odjela Osnovne škole Julija Kempfa nastupilo je na Državnom prvenstvu učenika s intelektualnim teškoćama u razvoju u atletici

Od 19. do 21. travnja 2018. godine, osam učenika posebnih odjela Osnovne škole Julija Kempfa nastupilo je na Državnom prvenstvu učenika s intelektualnim teškoćama u razvoju u atletici. Natjecanje se već tradicionalno održalo u Istri, na atletskom stadionu u Poreču, a smještaj je bio u hotelu Delfin.

Na ovom državnom prvenstvu nastupio je rekordan broj osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje, njih ukupno čak 59. Došli su iz svih krajeva Republike Hrvatske, pa su se tako međusobno upoznavali, natjecali i družili učenici i njihovi mentori iz Zagreba, Velike Gorice, Labina, Čakovca, Karlovca, Osijeka, Splita, Rijeke, Daruvara, Šibenika, Budinšćine, Križevaca, Koprivnice, Luga Samoborskog, Slavonskog Broda, Siska, Vinkovaca, Belog Manastira, Petrinje, Slatine, Novog Vinodolskog, Vukovara, Ludbrega, Malog Lošinja, Zadra, Samobora, Đakova, Ivanić Grada, Preloga, Đurđevca, Pule, Bjelovara, Gospića, Vinice i naravno, Požege.

Iako na ovakvim natjecanjima rezultati nisu u prvom planu, naši su učenici i ove školske godine ostvarili vrlo vrijedne sportske rezultate od kojih izdvajamo dva srebra i jednu broncu u tri atletske discipline: trkačka, skakačka i bacačka. Učenica Marija Vukoja osvojila je 2. mjesto u bacanju loptice, Antonio Bešlić 2. mjesto u skoku u dalj s mjesta i Antonio Barešić 3. mjesto na trčanju na 400 metara. Osim njih, školu su predstavljali i Valentina Novinc, Viktorija Matišić, Petar Matić, Ivana Fržuljević i Luka Perić.

Mentor našim učenicima na ovom prvenstvu bio je učitelj Dario Pisker, magistar kineziologije, a u pratnji su bile i naše učiteljice/defektolozi iz posebnih odjela, Aleksandra Salontai Pavković i Tamara Fijan.