Arhiva

HDZ nije podržao polugodišnje izvješće o radu župana Alojza Tomaševića

06-03-2018 • 00:00
Rva

Nisu glasali za, ali ni protiv

Content photo

Nisu glasali za, ali ni protiv

Vijećnici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije sastali su se danas po četvrti puta u ovom sazivu, kako bi raspravljali o dvadesetak predloženih točaka dnevnog reda. Većina prijedloga odluka bila je usklađenje s novim zakonskim propisima, ne pretjerano zanimljivim za širu javnost.

Najviše zanimanja prije sjednice pobuđivalo je Polugodišnje izvješće o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine. Nije se u njemu našlo ništa senzacionalno, već je bilo pitanje hoće li Županijska skupština većinom glasova nazočnih podržati izvješće župana.

Podsjetimo, usprkos tadašnjim učestalim  pozivima vrha HDZ-a Alojzu Tomaševiću da podnese ostavku na mjesto župana, u prosincu je većina u skupštini, predvođena HDZ-om, pružila potporu Tomaševiću pri donošenju godišnjeg proračuna i time mu direktno omogućila ostanak na dužnosti.

U međuvremenu je Alojz Tomašević isključen iz stranke i trebalo je čekati prvu ovogodišnju sjednicu da bi se vidjelo kakvi su odnosi između župana i njegovih dojučerašnjih stranačkih kolega.

Iznenađujuće ili ne, HDZ nije podržao Tomaševićevo izvješće o radu u drugom dijelu 2017. godine. Nisu glasali za, ali ni protiv. Bili su solomonski suzdržani, jer bi valjda bilo pretjerano biti protiv Tomaševićeva izvještaja za razdoblje u kojemu su mu kao vijećnici pružali bezrezervnu podršku. Svoj začin u ovu priču dala je oporba u Županijskoj skupštini, podržavši Alojza Tomaševića (njih sedmero), a protiv izvješća nije bio nitko.

Svakako treba imati u vidu da su vijećnici HDZ-a podržali preostale točke kojima je Alojz Tomašević bio formalni predlagatelj, a kako će se ova saga razvijati kod budućih ključnih točaka poput rebalansa proračuna i donošenja novih proračuna Županije, ostaje vidjeti.