Arhiva

Gradu Požegi i JVP Grada Požege dodijeljena autocisterna vrijedna 1,5 milijuna kuna

03-07-2018 • 00:00
Rva

Gradu Požegi dodijeljena je na korištenje jedna autocisterna, iz strateških robnih zaliha, bez naknade, na rok od 4 godine s mogućnošću produženja

Content photo Content photo Content photo Content photo

Gradu Požegi dodijeljena je na korištenje jedna autocisterna, iz strateških robnih zaliha, bez naknade, na rok od 4 godine s mogućnošću produženja

U sjedištu tvrtke Flammifer u Ozlju Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH uručilo je na korištenje krajnjim korisnicima 16 višenamjenskih autocisterni za vodu ukupne vrijednosti 23 milijuna kuna.

Sukladno Odluci Vlade RH od 7. lipnja ove godine, Gradu Požegi dodijeljena je na korištenje jedna autocisterna, iz strateških robnih zaliha, bez naknade, na rok od 4 godine s mogućnošću produženja, a svečanoj primopredaji danas su prisustvovali gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić te djelatnici JVP Grada Požege koji su prošli obuku o načinu rada i korištenju autocisterne.

Tom prilikom, gradonačelnik Puljašić zahvalio je Vladi na donaciji cisterne, koja je osuvremenila vozni park Javne vatrogasne postrojbe.

– Uložili smo dodatne napore pa smo, što vlastitim sredstvima, što sredstvima Vlade, u 2018. godini predvidjeli preko tri milijuna kuna za našu postrojbu. JVP Grada Požege se do sada nebrojeno puta istaknula svojim radom i zalaganjima u pružanju svih vrsta pomoći i usluga Požežanima i stoga ćemo i dalje naporno raditi na modernizaciji opreme i usklađivanju s današnjim standardima. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Cisterne su opremljene spremnikom vode zapremnine 7000 litara, pumpom normalnog i srednjeg tlaka, brzonavalnim vitlom sa 60 metara crijeva, sustavom za isporuku manjih količina vode te ostalom opremom za potrebe intervencija. Projektom se nastoji poboljšati opremljenost vatrogasnih postrojbi koje nesebično izlažu svoje živote u borbi protiv vatre i drugih nepogoda.