Arhiva

Glavica dočekuje najbolje hrvatske cestovne motocikliste

23-08-2018 • 00:00
Rva

Požeška Glavica ovog vikenda domaćin je Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama, oldtimer, skuter i super moto utrkama

Content photo
00:00
00:00

Požeška Glavica ovog vikenda domaćin je Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama, oldtimer, skuter i super moto utrkama

Požeška Glavica ovog vikenda domaćin je Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama, oldtimer, skuter i super moto utrkama. Organizator je Moto klub Požega Promet, a pokrovitelj Požeško-slavonska županija te svi gradovi i općine s područja županije. Prvenstvo su na današnjoj konferenciji za medije najavili tajnik kluba Zlatko Jaroš, vozač Krešimir Pavelić i župan Alojz Tomašević.

Bogata tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima je Požega prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske. Posebnost ovog sportskog zbivanja je što se događa na prostoru Glavice, vojnom poligonu koji je iznimno je pogodan za ovakva i slična zbivanja, a uskoro će i više biti pristupačan ljubiteljima motora i brzina, naglasio je požeško-slavonski župan Tomašević.

Dodaje da će Glavica vikendom biti otvorena za treninge i slobodne vožnje za sve ljubitelje motora i brzine i to u vrhunskim kontroliranim uvjetima.

Za vrhunsko dvodnevno natjecanje sve je spremno, najavio je tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš.  Očekuje se preko stotinu vozača iz Hrvatske i okolnih zemalja. Domaći klub ima pet natjecatelja među kojima su Krešimir Pavelić koji vozi klasu 6 i trenutno je vodeći u prvenstvu, a Mihaly Nemeth potencijalni je prvak u klasi 7.  Osim njih u oldtimere voze Miroslav Peklić i Slavko Kalaba, a Marko Šutalo u klasi supermoto.

Krešimir Pavelić pozvao je sve koji vole moto sport za dođu u subotu i nedjelju, jer neće izostati kvalitetnih vožnji i sportskog doživljaja.  Izrazio je zadovoljstvo i zahvalio županu što će Glavica ponovno biti motociklistički centar, kako za natjecatelje, tako i rekreativce.

Utrke u subotu započinju u 15 sati, a u nedjelju nakon otvorenja u 13,30 sati.