Arhiva

[FOTO] U Poljoprivredno – prehrambenoj školi Požega predstavljen projekt „Agromobilnost“

18-12-2018 • 00:00
Rva

Projekt pripada programu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, a odobrila ga je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Content photo Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Projekt pripada programu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, a odobrila ga je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

U Poljoprivredno – prehrambenoj školi Požega danas je predstavljen projekt Agromobilnost u sklopu programa Erasmus+ koji je započeo 4. lipnja 2018.g., a završit će 3.lipnja 2019.g. Projekt pripada programu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, a odobrila ga je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Poljoprivredno – prehrambenoj školi Požega ovo je prvi projekt mobilnosti u kojem sudjeluje 15 učenika, od toga 8 učenika trećih i četvrtih razreda zanimanja prehrambeni tehničar i 7 učenika trećih i četvrtih razreda zanimanja agroturistički tehničar.

Provedba projekta započela je putovanjem u Portugal točnije u mjesto Braga, 3. studenog 2018. gdje su proveli 14 dana od čega 10 radnih dana. Prehrambeni tehničari su praksu odrađivali u industrijama za proizvodnju mesa, a agroturistički tehničari na poljoprivrednim gospodarstvima s farmama muznih krava. Slobodno vrijeme su proveli upoznavajući se s kulturnim i povijesnim znamenitostima u području u kojem su boravili.

Cilj projekta je unapređenje strukovnih znanja i stjecanje novih vještina sudionika mobilnosti kroz stručnu praksu u području ekološke proizvodnje i ruralnog turizma te u svrhu osobnog razvoja, poboljšanja strukovnog obrazovanja u Poljoprivredno – prehrambenoj školi, podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja i procesa internacionalizacije škole, rekla je voditeljica projekta Silvija Šipoš Bošnjak.

Rekla je Šipoš Bošnjak i dodala kako su učenicima po završetku mobilnosti dodijeljene potvrde o obavljenoj praksi: Europass mobility dokument i certifikat od poduzeća u kojima su radili te time skupili ECVET bodove koji će im u budućnosti značiti prilikom zapošljavanja kako u Hrvatskoj tako i u svim državama Europske unije.

Učenici su na današnjem predstavljanju projekta priredili kratku prezentaciju na kojoj su prikazali 14 dana boravka i rada u Portugalu.