Arhiva

[FOTO] Rad se isplati: NK Papuk dvostruki prvak u mlađim kategorijama

12-06-2018 • 00:00
Rva

Ono što je posebno važno jest činjenica da s djecom u klubu rade licencirani treneri, koji se i dalje školuju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Ono što je posebno važno jest činjenica da s djecom u klubu rade licencirani treneri, koji se i dalje školuju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza

Nogometni klub Papuk iz Velike kroz 6 uzrasnih kategorija broji preko 150 članova, od čega su više od polovice djeca. Osim seniorske momčadi, u klubu imaju početnike, mlađe pionire, starije pionire i juniore, a jedan su od rijetkih klubova na ovim prostorima koji ima i kategoriju cura.

Ono što je posebno važno jest činjenica da s djecom u klubu rade licencirani treneri, koji se i dalje školuju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza.

Ante Bulat trener je s B licencom HNS-a (na školovanju za HNS A licencu) i u protekloj sezoni vodio je mlađe pionire i cure NK Papuk. Sa starijim kategorijama djece radio je Valentin Raguž, trener s C licencom HNS-a (na školovanju za HNS B licencu), koji je u protekloj sezoni vodio početnike i starije pionire, dok je zajedno s Ivicom Banovićem vodio juniore.

Da se rad i znanje isplate, dokaz su rezultati koji su ostvareni u netom završenoj sezoni. Mlađi i stariji pioniri osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama (stariji pioniri su prvaci treći put zaredom), a posebnost kluba je organizirani rad s curama, koje su se ove godine natjecale u kategoriji mlađih pionira te ostvarile zapažen rezultat. Na temelju ove kategorije klub je prošle godine imao priliku ugostiti žensku reprezentaciju Hrvatske, koja je u Velikoj odradila pripreme te odigrala prijateljsku utakmicu s Bosnom i Hercegovinom.

Veliki uspjeh ostvarili su i kadeti, koji su osvojili Županijski kup, te su na taj način ostvarili pravo sudjelovanja u pretkolu Hrvatskog kupa, gdje su sa uvjerljivih 3:0 svladali osječki Hypo limač. U prvom kolu Kupa Hrvatske, ekipa kadeta poražena je od prvoligaša Slaven Belupa iz Koprivnice.

Osim redovnih natjecateljskih aktivnosti, treneri i uprava kluba uz podršku Općine Velika i načelnika Vlade Bobana nastoje omogućiti djeci što bolje uvjete za rad.

„U protekloj sezoni mlađe kategorije sudjelovale su na brojnim turnirima, putovale na turnir u Beč, igrali protiv prvoligaša Osijeka, organizirano putovali na utakmicu Osijek – Hajduk gdje su s igračima dviju ekipa izlazili prije utakmice. Ove godine organiziran je put u Mađarsku gdje su djeca imala priliku vidjeti prekrasan stadion i kamp Puskas Akademije, te gledati utakmicu Prve Mađarske lige. Posebnost je što nakon svake polusezone imamo zajedničku večeru djece i roditelja. U sljedećem razdoblju, nakon ljetnog odmora, započet će pripreme za novu sezonu, a prije toga organizirat će se tradicionalni turnir mlađih kategorija na kojem sudjeluju brojne ekipe iz naše županije, ali i susjednih nam županija“, izjavio je za RVA trener Ante Bulat.

REZULTATI MLAĐIH KATEGORIJA: Početnici: 7 mjesto u 1. ŽNL; Mlađi pioniri: Papuk 2 – 1. mjesto, Papuk 1 – 8.mjesto; Stariji pioniri: 1. mjesto i Juniori 3. mjesto.